Virtuaalipolku.fi-palvelu esittelee Hämeenlinnan kulttuurikohteita ja palveluita

Virtuaalipolku.fi-palvelu esittelee Hämeenlinnan kiinnostavia kulttuurikohteita ja palveluita Google Maps-karttapohjilla. Kulttuurikohteita ja teemoitettuja reittejä ovat alkuvaiheessa rakentaneet kulttuurilaitokset ja yhteisöt, mutta palvelun avautuessa myös rekisteröityneet käyttäjät voivat tuottaa palveluun omia karttojaan, arvioida muiden toteuttamia karttoja ja keskustella Virtuaalipolun yhteisössä.

Koska palvelun kartat rakennetaan Google Maps-palveluun, ovat ne käytettävissä myös mobiilisti älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella ja löytyvät myös googlaamalla.

Virtuaalipolku.fi-palvelu käyttää myös lisätyn todellisuuden tekniikkaa. Hämeenlinnan alueelle on sijoitettu viivakoodikylttejä, joita luetaan älypuhelimilla. Viivakoodien kautta avautuu monenlaisia mediatiedostoja, kuten valokuvia, videoita, musiikkia ja www-sivuja. Parhaat käyttäjien luomat kartat liitetään näihin Hämeenlinnaa edustaviin kyltteihin.

Virtuaalipolku.fi on toteutettu Tiedon ja kulttuurin avoin oppimisympäristö -hankkeessa, joka on osa valtakunnallista ESR-rahoitteista Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt -hanketta.

www.virtuaalipolku.fi

Lisätiedot:
Hämeenlinnan kaupunki
Maija Saraste
maija.saraste(at)hameenlinna.fi
puh. 050 3482 439