Vinkkiverkko-wikistä sosiaalisen median avointen oppiresurssien koontipiste

Tänä syksynä Suomen eOppimiskeskuksen koordinoima AVO-hanke työstää Vinkkiverkko-wikisivustoa osoitteessa vinkkiverkko.wikispaces.com. Wiki tulee toimimaan sosiaalisen median avointen oppiresurssien kokoomapisteenä opettajille.

Tavoitteena on, että Vinkkiverkko-wiki toimisi jatkossa helppona aloituspaikkana sosiaalisen median hyödyntämisessä opetuksessa ja opiskelussa. Wikiä pyritään tuottamaan sillä tavalla, että se sopii sekä opettajille että opiskelijoille. Myös vanhemmat voivat käydä tutustumassa opetuksen uusiin tuuliin wikin avulla.

Wiki toimii myös hakemistona eri oppiaineiden osalta. Hakemistosta löytyy käytännön toteutuksia, työvälineitä, opasteita, videoita, vinkkejä sekä kehittämishankkeiden ja verkostojen osoitteita.

Kokoomatyö on vasta alussa, joten valikoimasta ei vielä löydy kaikkia oppiaineita. Olet siis tervetullut mukaan rakentamaan wikiä. Wiki on kaikille avoin, sitä voi editoida vapaasti. Wikin jäsenyyttä voi pyytää, mikäli haluaa tehdä wikiin uusia sivuja. Olemassa olevia sivuja pääsee vapaasti muokkaamaan ilman jäsenyyttä.

Vinkkiverkon taustalla toimivat Niina Kesämaa, Pauliina Mäkelä ja Anne Rongas. Meille voi lähettää toiveita ja ideoita Vinkkiverkon toiminnasta.

Seuraavien kuukausien aikana keskitytään Vinkkiverkko-wikin luomiseen. Myöhemmin uudistetaan myös Vinkkiverkko-Ningiä. AVO-hanke on päättymässä tämän vuoden lopussa. Tavoitteena on, että Vinkkiverkko-Ning ja -wiki elävät AVO-hankkeen päätyttyäkin.

Aurinkoisin syysterveisin,
Niina, Pauliina & Anne