Kaksi piirroskuvaa ihmisistä tietokoneiden äärellä. Kuvien välissä teksti Save the date ja tapahtuman nimi.

Verkostotapaaminen 24.11.2022: Reilu datatalous opetuksessa

eOppimiskeskus kutsuu kaikki verkostotapaamiseen, jonka järjestämme livenä Tampereella sekä verkossa. Tapahtuman erittäin ajankohtaisena aiheena on reilu datatalous opetuksessa.

Verkon palvelut keräävät meistä, myös oppijoista, valtavan määrän tietoa, jota käytetään mainosprofiilien koostamiseen, mutta myös misinformaatiokampanjoihin ja vaalivaikuttamiseen. Mitä tulisi huomioida oppilaitoksissa? Onko meillä reiluja vaihtoehtoja?

Reilu datatalous keskittyy luomaan palveluja ja dataan perustuvia tuotteita eettisesti. Reiluus tarkoittaa sitä, että yksilöiden oikeuksia suojellaan ja kaikkien sidosryhmien tarpeet otetaan huomioon datataloudessa.

Reilu datatalous opetuksessa

Aika: 24.11.2022 klo 9.15-11.15
Paikka: Crazy Town Tampere, kokoushuone Fennia ja verkossa
Kenelle: kaikille aiheesta kiinnostuneille
Hinta: maksuton

Ohjelma

9.15 Tervetulosanat – Kaisa Honkonen, Suomen eOppimiskeskus ry
9.30 Reilu datatalous opetuksessa – Tarmo Toikkanen
9.45 Keskustelua pienryhmissä

  • Teknologiakehittäjän näkökulma
    Teknologian kehittäjiin tulee kohdistumaan vaatimuksia datan läpinäkyvyydestä ja datan siirrettävyydestä seuraavien vuosien aikana. Millaisia vaikutuksia tällä on opetusteknologian kehittämiseen ja miten muutoksiin voi varautua jo nyt?
  • Oppilaitosnäkökulma
    Mitä reilusta datataloudesta tulee tietää ja oppia? Millaisia opintosisältöjä reilusta datataloudesta tarvitaan? Mitä oikeuksia oppijoilla on dataansa liittyen? Miten tunnistaa epäreilun datatalouden vaarat ja uhkat. Millaisia mahdollisuuksia reilu datatalous synnyttää ja tarjoaa?

10.15 Tauko
10.30 Käydään yhdessä keskustellen läpi pienryhmäkeskusteluiden antia
11.00 Yhteenveto & loppusanat – Tarmo Toikkanen & Kaisa Honkonen
11.15 Tilaisuus päättyy.

Tervetuloa mukaan!