Suomen eOppimiskeskus ja AVO-hankkeet ITK 2012 -konferenssissa

AVOimesti tarjolla oppimisen vertaistukea, liveroolipelaamista ja nettikansan internettaitojen hiomista 

Suomen eOppimiskeskus ry on jälleen mukana Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa – ITK-konferenssissa 18.-20.4.2012 Hämeenlinnan Aulangolla. Mielenkiintoinen uutuus tällä kertaa on Nyt pelittää! -liveroolipeli torstaina. AVO-hankkeet (Avoimet verkostot oppimiseen ja Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin), yhdistyksen perinteinen eEemeli-loppukilpailu, sosiaalisen median käyttöopastus ja kansalaisyhteiskunnan internettoiminnan edistäminen kuuluvat Suomen eOppimiskeskuksen tarjontaan päivien aikana.  

ITK-konferenssin tämänvuotista Januksenkasvoinen tietotekniikka – uhka vai mahdollisuus -teemaa valotetaan monin tavoin Suomen eOppimiskeskuksen omassa ohjelmatarjonnassa, josta esimerkkeinä ovat alla olevat poiminnat.     

eEemeli-kisan “pitsaus” ja palkintogaala 19.4.    

Digitaalisen oppimisen laatupalkinto eEemeli jaetaan ITK-konferenssissa 11. kerran. Loppukilpailussa mukana olevat oppimisratkaisut ovat ns. salamaesittelyissä torstaina klo 11. Illalla gaalatilaisuudessa selviää, mikä niistä on voittaja. Tilaisuudessa palkitaan myös kahden muun kilpasarjan (Parasta Parasta ja Apps4Learning) voittajat. Myös media ja yleisö valitsevat omat suosikkinsa.     

AVO-hankkeen helmet hohtavat kauas    

Keskuksen koordinoimissa AVO-hankkeisssa korostuvat vuorovaikutus, vertaistuki ja -neuvonta, verkostot ja  yhdessä tekeminen. eOppimiskeskus kertoo kohta päättyvän Avoimet verkostot oppimiseen (AVO1) -hankeen tuloksista, tuotteista ja palveluista perjantaina. Jaossa on myös hankkeen kolme raporttia. Vuoden 2012 alussa aloittanut Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin (AVO2) -hanke esittäytyy mm. kansalaisyhteiskunnan internettoiminnan edistämisellä. Näkökulmana tilaisuudessa on hallinnon ja järjestöjen toiminta verkossa.     

Sosiaalisen median opastusta ja nettikätilöintiä    

Matkatoimisto SoMe -messuosastolla piipahtava saa lyhyen oppimäärän sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuuksista. Matkatoimistovisiitin jälkeen on helppo jatkaa omaa opinpolkua eteenpäin.    

Kouluissa sosiaalista mediaa käyttäville on perjantaina tilaisuus some-palveluiden käyttöehdoista opetuksessa. Verkkoaineistojen tekijänoikeuksista on niin ikään oma tilaisuutensa.    

Kokemuksia verkostojen toiminnan ns. nettikätilöinnistä on jaossa perjantaina omassa tilaisuudessa.    

Sijaintitiedot ITK-konferenssissa  

Suomen eOppimiskeskuksen osasto hotellin aulassa 345 (aula) Matkatoimisto SoMe tila: K5  

Lisätietoja:  

Oili Salminen
Suomen eOppimiskeskus
Avoimet verkostot oppimiseen (AVO1) -hanke
sähköposti: [email protected]
puhelin 040 1656391  

VERKOSSA:


Suomen eOppimiskeskus ry on valtakunnallinen voittoa tavoittelematon ja puolueeton yhdistys, joka edistää verkko-opetuksen ja digitaalisten opetusratkaisujen käyttöä, tutkimusta ja kehittämistyötä yrityksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa. Yhdistys toimii myös eOppimisalan verkottajana ja yhteistyöfoorumina.