Suomalaiset Business Territory -kieliohjelmat saivat Ranskan opetusministeriön laatuleiman

Ranskan opetusministeriö on kehittänyt erityisen laatuleiman vauhdittaakseen tietotekniikan opetuskäyttöä ja tietokonemultimedian hyödyntämistä: ”R.I.P. reconnu d’intérnêt pédagogique”. Se voidaan myöntää opetuksellista ja kasvatuksellista arvoa omaavalle digitaaliselle oppimateriaalille, joka on läpäissyt ministeriön arviointiraadin ja testaajien tarkastuksen. Merkillä halutaan viestittää opettajille ja käyttäjille kolme asiaa: ohjelman sisältö soveltuu hyvin opetukseen, se käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyllisellä tavalla ja on helppokäyttöinen.

Laatuleiman tammikuussa 2010 saaneet Business Territory 1 ja Business Territory 2 ovat kuuluneet Lingonet Oy:n suosituimpiin ohjelmiin koko 2000-luvun. Käyttö painottuu ammattikorkeakoulutasolle ja yrityksille palveluksiaan tarjoaviin kielikouluihin kotimaassa ja kansainvälisesti. Myös British Council on hyväksynyt ohjelmat osaksi koulutustarjontaansa ja sen koulutuskeskukset käyttävät niitä opetuksessaan ympäri maailman. Ohjelmien autenttinen sisältö ja studioparafraasit on toimitettu myös Ranskan opetusministeriön rahoittamalle kieliportaalille.

 

Business Territory 1 altistaa oppijan autenttiselle idiomaattiselle liike-elämän englannin kielelle. Käsikirjoittamattomien haastattelujen kieli tarjoaa monipuolisen valikoiman brittienglannin aksentteja ja valmistaa opiskelijoita tosielämän viestintätilanteisiin. Mukana on noin 40 minuuttia kuunneltavaa materiaalia ja 40 tunnin edestä erilaisia kielen auditointitehtäviä.

Business Territory 2 vie opiskelijan opastetulle kierrokselle kulissien taakse University Arms –nimiseen neljän tähden hotelliin, joka sijaitsee Cambridgessa, Isossa-Britanniassa. Ohjelman välityksellä opiskelija pääsee tutustumaan hotellin oikeisiin työntekijöihin videoituja haastatteluja seuraamalla. Kaikki haastattelut ovat täysin autenttisia ja ennalta käsikirjoittamattomia. Tämä on uusi ja ihanteellinen tapa parantaa englannin kielen taitoa kaikille niille, jotka opiskelevat hotelli- ja ravintola-alaa tai ovat jo töissä tällä alalla. Laaja harjoitusvalikoima kattaa harjoitukset yksinkertaisemmista kielen auditointitehtävistä aina avoimiin ryhmäpainotteisiin tehtäviin ja esitelmiin asti.

 

Käyttäjät ovat sanoneet Business Territory –ohjelmista mm. seuraavaa:

“Business Territory 1 is excellent! It’s very “user friendly”. The speeches and text are thorough yet not too difficult for ESL students and the whole package is very well coordinated and ”cross indexed”. Also the ideas for class projects, teacher aids etc. seem very creative.” Jeremy Davis, Taiwan

“Students like the idea of ”meeting” other native speakers apart from our teachers and the fact that they are real business people on screen and not actors pretending. The input from the ROM has led seamlessly to group work that has the feeling of ‘real’ Business English. All in all Business Territory is a valuable addition to any language school’s CD collection”. Dr. Mike Nelson, Finland

Business Territory -ohjelmat voidaan ottaa käyttöön CD-ROM tuotteina, tietokoneluokka-, Intranet tai Internet pohjaisina opetuslisensseinä.

Lingonet Oy on vuonna 1996 perustettu turkulainen digitaalisen vieraiden kielten oppimateriaalin kehittäjä.

Lisätietoja: Katri Oldendorff, [email protected], 045-134 136 8