Leena Vainio kesäisen omenapuun varjossa

Pedaforum 2020 20.-21.8.2020

Teksti: Leena Vainio

Pedaforum järjestetään kokonaan verkossa COVID19:n takia ja olipa tosi hyvä konferenssikokemus. Kaikki sessiot, joihin olen osallistunut ovat laadukkaita ja teknisesti kaikki toimii tosi hyvin. Verkon kautta osallistuminen antaa hyvän mahdollisuuden keskittyä teemoihin ja siellä saa aikaan keskusteluja ja uusia kontaktejakin tulee luotua. Kiitos Oulun yliopistolle ja ammattikorkeakoululle todella hyvin järjestetystä konferenssista!

Täältä saat lisätietoa tapahtumasta ja vielä kello 13.45 voit myös seurata livestriimausta. Ja täältä löytyvät rinnakkaissessioiden abstraktit.

Forumin teemoina ovat mm.: digipedagogiikka, oppimisanalytiikka ja jatkuva oppiminen. Ihan samoja teemoja kuin Suomen eOppimiskeskuksen kehittämisalueet. Oppiminen ja osaaminen ovat meille tärkeitä asioita. Koulutus vaikuttaa työllistymiseen ja elämässä selviämiseen. Vain peruskoulun käyneistä työllistyy 65 %, toisen asteen suorittaneista 80 % ja korkeakoulun käyneistä 95 %. Jokaiselle pitäisi siis taata mahdollisuus oppimiseen ja myös säilyttää oppimisen motivaatio. Useissa puheenvuoroissa nousi esille oppimisen edellytyksenä itsesäätelyn taidot ja yhteisöllisen oppimisen merkitys. Laadukas oppiminen rakentaa kestävää maailmaa.