140410 0189 500x375

Oppimisratkaisujen eEemeli 2014 -laatukilpailu on ratkennut

140410 0189 500x375

Kuva: Joni Kukkamäki

 

Voittajaksi Ovelin Oy tuotteellaan GuitarBots

Vuoden parasta interaktiivisen median oppimisratkaisua etsineen eEemeli-kilpailun tulokset julkistettiin ITK2014-konferenssissa 10.4.2014 Hotelli Aulangolla Hämeenlinnassa. Vuoden parhaan oppimisratkaisun tittelillä palkittiin Ovelin Oy:n GuitarBots. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Hawina Productions Oy:n Hawina Language Learning Game.

Kilpailun Parasta Parasta -sarjan voittajana palkittiin Punomo Networks Oy tuotteellaan Punomo.fi / Tee Itse.

eEemeli on alan ainoa kotimainen palkinto

eEemeli-palkinto on ainoa maassamme digitaalisen oppimisen alalla jaettava rahapalkinto. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin 13. kerran. Suomen eOppimiskeskus ry:n lisäksi kilpailun järjestämisessä olivat mukana seuraavat yhteistyökumppanit: Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hanke, Teknologiateollisuus ry, Tieke ry, Tietotekniikan liitto ry, HAMK, Hämeenlinnan kaupunki ja Innopark Programmes Oy. Kilpailun arviointiraati muodostui yritysten ja julkisen sektorin e-oppimisen, pedagogiikan ja koulutuksen asiantuntijoista. Raadin puheenjohtajana toimii Rovio Entertainment Oy:n markkinointijohtaja Peter Vesterbacka.

Voittajatyössä ilmeni oppimisen ilo ja hauskuus

Tämän vuoden eEemeli-kilpailun teemana oli Innostu. Onnistu. Opi! Kilpailutöistä arvioitiin pelillisyyden, yhdessä oppimisen ja yhteisöllisyyden lisäksi tuotteiden pedagogista ja teknistä käytettävyyttä sekä kaupallista hyödynnettävyyttä.

Pääpalkinnon voitti Ovelin Oy tuotteellaan GuitarBots.

 

140410 0177 500x323

Kuva: Joni Kukkamäki

GuitarBots on oppimis- ja harjoittelupeli oikean kitaran soittamisen oppimiseen. Peli toimii oikealla kitaralla ja on saatavilla sekä web-versiona että mobiilisovelluksena. Peliä voi käyttää itseoppimiseen tai kitaratuntien tukena. Tuote tarjoaa sisältöä vasta-aloittelijoista aina kokeneisiin kitaransoittajiin. Aloittelijoille ensimmäiset harjoitukset tarjoavat mahdollisuuden tutustua soittamiseen 300 harjoituksen avulla, kun taas kokeneemmat käyttäjät voivat soittaa pelin vaikeampia harjoituksia ja osallistua viikottaisiin kilpailuihin. GuitarBots tekee kitaransoiton opettelusta motivoivaa ja hauskaa alusta lähtien.

Hawinan kieltenoppimispeli nousi yleisön suosikiksi

Vuoden 2014 eEemeli-kilpailun yleisöäänestys keräsi ennätysmäärän ääniä. Äänistä kolmanneksen nappasi Hawina Productions Oy:n Hawina Language Learning Game.

Hawina Language Learning Game on kieltenoppimispeli, jota pelaaja käyttää puheellaan, keskustellen virtuaalisten pelihahmojen kanssa. Peli koostuu puheella ohjattavista minipeleistä. Ne ulottuvat lyhyistä sanastoharjoituksista tosielämän tilannesimulaatioihin, joissa keskustellaan virtuaalisten pelihahmojen kanssa. Peli vie oppijan matkalle ympäri maailmaa, tarjoten samalla mahdollisuuden tutustua myös vieraiden kulttuurien erityispiirteisiin.  Rohkaisemme oppijoita puhumaan opiskelemaansa kieltä, jotta he tuntisivat olonsa rennoiksi kansainvälisissä ympyröissä, missä kaikki perustuu kommunikaatiotaitoihin.

Parasta Parasta -sarjan voittaja ilahdutti sisältötarjonnallaan

Parasta Parasta -sarjassa haettiin sellaista henkilöä, tahoa tai toimijaa, joka on erityisesti kunnostautunut hyvän oppimateriaalin, verkkokurssin, videoluennon tai muun vastaavan laadukkaan sisällön tuottajana tai tarjoajana. Sarjaan saattoi ilmoittautua itse tai ilmiantaa jonkun toisen tekemän laadukkaan materiaalin.

Sarjan voittajana palkittiin käsityösivusto Punomo.fi. Punomolla on pitkä historia, mutta se on edelleen aktiivinen, kasvava ja kehittyvä yhteisö. Palvelun suuret käyttäjämäärät viestivät hyödyllisyydestä ja sisällöntuottajien määrä innostuksesta. Punomossa on valtava määrä avoimesti lisensoitua ja rekisteröitymättä jaossa olevaa sisältöä ja yhteisö toimii esimerkkinä oppimateriaalin yhteistuotannosta. Palvelu yhdistää oppijat, harrastajat, opettajat ja oppilaitokset. Se myös kannustaa yrittäjyyteen tarjoamalla kauppapaikan itse tehdyille tuotteille. Punomo edustaa pitkän linjan yhteisöä, joka aktivoi, yhdistää ja innostaa sekä tarjoaa jatkuvuutta ja luotettavuutta sisältöjen ylläpitoon.

Lisätietoja
Kilpailukoordinaattori Piia Liikka
Suomen eOppimiskeskus ry
GSM 040 860 1494
sähköposti: piia.liikka[at]eoppimiskeskus.fi

Lisätietoja verkossa
www.eoppimiskeskus.fi/eemeli
www.facebook.com/eEemeli.kilpailu

Pääsarjan loppukilpailijoiden esittelyvideo http://youtu.be/RjF7YL_VqIs
Aiempien vuosien voittajat http://www.eoppimiskeskus.fi/aiempien-vuosien-voittajat

Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi http://itk.fi/2014/
eEemeli-teemaseminaari http://itk.fi/2014/ohjelma/teemaseminaari/421