Oppiminen Online -joukkuekisasta vauhtia digitaitojen kehittämiseen!

SeOppi-lehti 1/23, mainos

Oppiminen Online -osaamismerkit ovat kannustava ja pelillistetty tapa kehittää ja tuoda näkyväksi digipedagogista osaamista. OPH:n rahoittama OsaOppi-hanke on tarjonnut osaamismerkkejä vuodesta 2015 lähtien. 

Osaamismerkkien kautta digipedagogista osaamista voi kehittää joustavasti pieninä kokonaisuuksina. Oppiminen Online tarjoaa opettajille osaamismerkkejä 50 eri teemasta, joista voi valita vapaasti itseään kiinnostavat merkit. Syksyllä 2022 OsaOppi VII -hanke järjesti Oppiminen Online -joukkuekisan, jossa neljä oppilaitosjoukkuetta kilpaili siitä, kuka saa kerättyä eniten osaamismerkkejä. Motivoiva kisailu mahdollisti oman osaamisen kehittämisen lisäksi yhteisen sparrailun oman joukkueen sekä hankkeen digiasiantuntijoiden kanssa. Joukkueita kannustettiin viikoittain suljetussa Facebook-ryhmässä.

Kisan aikana joukkueet suorittivat yhteensä huikeat 1 000 kpl merkkejä. Eniten merkkejä keräsi Ammattiopisto Liven joukkue. Lisäksi kaikista joukkueista yhteensä 12 pelaajaa saavutti Digi-Ekspertin (25 merkkiä) ja kuusi pelaajaa Digi-Kehittäjän (45 merkkiä) tason. 

”Osaamismerkkien suorittamiseen tuli into ja palo, kun lähti ensin liikkeelle itselle tutuista teemoista. Suorittaminen oli tehty joustavaksi eri tarpeiden ja teemojen mukaan eli itsenäisesti edeten tai yhdessä oppien.” – Joukkuekisan kilpailija 

”Tunsin olevani tärkeä osa joukkuetta, kun edistymistä seurattiin ja tuloksia julkaistiin. Oikein odotin aina perjantaisin viikon tulosten julkaisua.” – Joukkuekisan kilpailija 

Oppiminen Online -merkit ovat haettavissa itsenäisesti keväällä 2023. Lue lisää www.oppiminenonline.com/

Kuusikulmainen osaamismerkki. Teksti: Oppiminen Online Joukkuekisa 2022 Badge Champion. Vektorikuva pokaalista.
Joukkuekisan voittajille myönnetty Badge Champion 2022 -osaamismerkki

Teksti ja badgen kuva: Oulun ammattikorkeakoulu