Mitä kuuluu jäsenille. Lanka puhelimen luuri. HCI Productions oy.

Mitä kuuluu jäsenille: HCI Productions Oy 25 vuotta – ensimmäinen kvartaali takana!

Perustimme HCI Productions Oy:n helmikuussa 1998 ja ensimmäinen asiakasprojektimme oli verkkopohjaisen oppimisratkaisun toteuttaminen suurelle suomalaiselle pankille euroon siirtymisestä ja sen vaikutuksista. Myöhemmin teimme vastaavanlaisen toteutuksen suurelle suomalaiselle kauppaketjulle. Teimme tähän ratkaisuun sekä oppimissisällöt itsearviointitehtävineen että verkko-oppimisympäristön ylläpitopalveluineen. Vuotta paria myöhemmin lanseerasimme oman verkkopohjaisen WOPPI-oppimisympäristömme, jonka käyttäjinä oli 2000-luvun alussa kunnioitettava joukko suomalaisia julkishallinnon toimijoita ja yrityksiä.

Ihmisten selkämyksiä ITK-konferenssissa. Ihmiset katsovat vanhoja pöytäkoneita.
Vuoden 2000 ITK-konferenssi.

Näiden yrityksemme toiminnan 25 ensimmäisen toimintavuoden aikana useiden tekemiemme ratkaisujen yhteisinä nimittäjinä ovat olleet ”selainkäyttöiset tietokantapohjaiset asiakasratkaisut” – ja ovat edelleenkin. Verkko-oppimisen puolelta olemme laajentaneet ratkaisujemme kirjoa verkkopohjaisiin HR ratkaisuihin, työnteon tukijärjestelmiin (Electronic Performance Support Systems), tiedonkeruuratkaisuihin, matchmaking-ratkaisuihin, CRM-ratkaisuihin, kurssihallinto- ja tilitysratkaisuihin sekä esimerkiksi terveydenhuollon itsepalveluiden tietoteknisiin ratkaisuihin. Meillä on ollut ilo kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia, tuoreita ja mielenkiintoisia hankkeita, joista olemme jatkuvasti oppineet.

Keskellä kauluspaitainen mies pitää puhetta valkokangas taustallaan. Valkokankaan vierellä seisoo kaksi miestä kauluspaidoissa. Taustalla kaksi naista istuu kuuntelemassa.
WOPPI-oppimisympäristön lanseeraustilaisuus Lasipalatsissa.

Suomalaisten asiakkaiden ohella olemme saaneet työskennellä useammassakin kansainvälisessä hankkeessa. Teimme merkittävälle YK-järjestölle vuosien ajan sovelluskehitystä ja olen itse toiminut Maailmanpankille lyhytaikaisena asiantuntijana. Olemme vetäneet kontraktorina EU-hanketta vertaistuotannon laadusta, osallistuneet moniin EU-hankkeisiin partnerina ja hiljattain olimme partnerina tekemässä verkkopohjaista materiaalia pakolaisten psykososiaalisesta tuesta. Parin viime vuoden olemme tehneet useampaakin asiantuntijahanketta, joiden aiheina ovat olleet niin koulutusviennin vauhdittaminen, oppimisen uudet käytännöt kuin oppimisanalytiikkakin.

HCI Productions oy:n messu ständi konferenssissa. Ihmisiä seisomassa ständillä.
ITK-konferenssi vuosimallia 2001.

Kun katsomme taaksepäin tätä ensimmäistä kvartaaliamme, niin jopa hämmentävän monipuolisia asioita olemme pieneksi yritykseksi (”You don’t have to be big to be great”) tehneet. Joku viisaampi voisi arvioida, että olisimme taloudellisesti tehneet vahvempaa tulosta, jos olisimme keskittyneet vain yhteen osa-alueeseen. Sekin saattaa olla totta mutta koskaan ei olisi ollut näin kivaa!

Ari-Matti Auvinen
perustajaosakas, HCI Productions Oy

Vanhempi mies istuu kirja sylissään ja hymyilee kameralle.

HCI Productions Oy:n verkkosivut: https://hci.fi/