Mitä kuuluu jäsenille. Lanka puhelimen luuri. Four Ferries.

Mitä kuuluu jäsenille: Four Ferries

Mitä kuuluu jäsenille -kiertueella tapasimme Ida Rönnlund Four Ferriesiltä, joka on juuri julkaissut tekoälypohjaisen Gemma – matematiikan virtuaalitutorin. Pyysimme Idaa kertomaan Gemmasta lisää – mistä on kyse ja mitä Gemman kanssa on tarkoitus tehdä.

Mockup-kuva tietokonetabletista, jossa on Gemma auki. Murtolukulaskuja. Tabeltin yläpuolella ruudunkaappaus Gemman laskutehtävien teemavalikosta.

Gemman tavoite on auttaa oppilasta tunnistamaan matematiikan osaamisvajeita. Se testaa oppijan perusmatemaattiset taidot, antaa palautetta osaamisesta ja ohjaa eteenpäin käyttäjän osaamistasosta riippuen.

Gemma on tarkoitettu lähtökohtaisesti oppijoille yläkouluikäisistä ylöspäin. Se on saatavilla sekä kuluttajakäyttöön että oppilaitoksiin. Kouluissa Gemmalla voidaan toteuttaa osaamiskartoitukset, etsiä esimerkiksi missä jonkin tietyn ikäryhmän osaamisaukot ovat, opettaa puuttuvat asiat ja mitata uudelleen onko kehittymistä tapahtunut. Koronavuosien aikana oppilaiden matemaattisessa osaamisessa on syntynyt osaamisvajetta ja gemmankaltaisia työvälineitä kaivataan kiivaasti auttamaan osaamisen kehittämisessä.

Tällä hetkellä Gemma on beta-vaiheessa ja saatavilla vain suomeksi. Koulutusvientisuunnitelmat ovat kuitenkin pitkällä, ja tavoitteena on julkaista täysin kieliversioitu tuote vuoteen 2024 mennessä. Idan mukaan kehitysmaissa, joissa koulutuksen saatavuus on rajoitettua, Gemmalla on valtavasti potentiaalia. Gemmaa kokeillaan pian myös muun muassa Ruandassa ja Gambiassa.

Messut. Kolme nuorta istuu pöydän ääressä. Yksi aikuinen seisoo ja katsoo hymyillen nuoria. Pöydällä auki kannettavia tietokoneita.