Tekoälyn laatima kuva, jossa neljä ihmistä on kahvittelemassa nuotion äärellä

Elovalkeat: Tekoälyä virtuaalisen nuotiopiirin äärellä

Elovalkeat — tekoäly työkaverina -tapahtuma järjestettiin Suomen eOppimiskeskus ry:n ja Howspace Oy:n yhteistyönä 23.8.2023.

Jo perinteeksi muodostunut Elovalkeiden virtuaalinen nuotiopiiri kokosi meidät jälleen ruudun äärelle elokuisena iltapäivänä. Tämän vuoden tapahtuma keskittyi organisaatioiden osaamistarinoihin erityisesti tekoälyn näkökulmasta. Ja vaikka emme päässeetkään konkreettisesti jakamaan nuotion lämmön tuntua, Howspace-ympäristöön rakennettu tapahtuma nuotiopiireineen, kipinävahteineen ja linnunlauluineen oli tunnelmaltaan lämpimän yhteisöllinen. Nuotiopiirin äärelle kokoontui peräti 180 innokasta osallistujaa.

Osaamistarinoitaan jakamassa olivat muun muassa Duunitori, Posti, HeadAI ja Pandatron. Puheenvuoroissa tekoälyä tarkasteltiin monista kiinnostavista näkökulmista. Millä tavoin tekoäly vaikuttaa tapaamme ajatella ja toimia? Minkälainen rooli sillä on rekrytoinnissa tai johtamisen kehittämisessä? Tapahtuma valotti myös kielimallien läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden tärkeyttä.

Mihin tekoälytyökaverisi taipuu tällä hetkellä?

Howspacen tekoälyn laatima sanapilvi Elovalkeiden nuotiopiirillä käydystä keskustelusta. Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla.

Elovalkeiden kahvitauolla syntynyt kuva on DALL·E-tekoälyn loihtima.

Elovalkeiden kahvitauolla kokoonnuimme virtuaalisen taukonuotion äärelle ja testasimme yhdessä tekoälyprompteja – tai -kehotteita, kuten eräs tapahtuman osallistujista oivallisesti suomensi. Tauon aikana syntyi aimo kattaus tekoälyn luomia kuvia nuotiopiirin äärellä kahvittelevista ihmisistä. Oli mielenkiintoista nähdä, miten tekoäly loihti samalla kehotteella hyvinkin erilaisia kuvia.

Elovalkeiden antimista voi nauttia myös jälkikäteen: puheenvuorojen tallenteita on koottu Elovalkeiden sivulle sekä YouTube-soittolistaksi.

Tapahtuma toteutettiin osana Hybridiopetuksen ja -työskentelyn taidot ja tavat -hanketta. Hanke järjestää syyskuussa 2023 Hybridiopetuksen sadonkorjuujuhlat – saavuthan kanssamme juhlimaan!