Vuoden parhaan digitaalisen oppimisratkaisun palkinto Duunikoutsi-sovellukselle

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen palkitsee vuosittain vuoden parhaan digitaalisen oppimisratkaisun eEemeli-laatupalkinnolla. Vuoden 2020 eEemeli-kilpailun tulokset julkistettiin juhlavassa eEemeli-webinaarissa 2.4.2020. Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomen johtama asiantuntijaraati palkitsi kilpailun voittajana Talous ja nuoret TATin Duunikoutsi-sovelluksen. Kunniamaininnoilla palkittiin Kide Science ja Aivot – yhdessä käyttöön. Yleisöäänestyksen voitti CGI Suomi Oy:n Spoofy.

Raadin puheenjohtajana Lauri Tuomi

Profiilikuva: Lauri Tuomi

eEemeli-kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 19. kerran. Suomen eOppimiskeskus ry:n lisäksi kilpailun järjestämisessä olivat mukana Kansanvalistusseura, Dustin, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeenlinnan kaupunki, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia sekä Otavia. Kilpailun arviointiraati muodostui yritysten ja julkisen sektorin pedagogiikan, koulutuksen ja oppimisteknologian asiantuntijoista. Raadin puheenjohtajana toimi Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Duunikoutsi johdattaa vahvuuksien kautta kohti unelmien työpaikkaa

Vuoden 2020 eEemeli-kilpailussa painotettiin hyvinvoinnin ja tunne- sekä vuorovaikutustaitojen vahvistamista, vahvuuksien tunnistamista sekä oppimaan oppimisen taitojen tukemista. Kilpailussa haettiin innovatiivisia, sisällöltään ja toiminnallisuudeltaan laadukkaita oppimista edistäviä tuotteita ja palveluita. Kilpailun pääpalkinnon voitti Talous ja nuoret TATin Duunikoutsi

Duunikoutsi on nuorille suunnattu työelämävalmentaja, joka auttaa tunnistamaan vahvuuksia ja etsimään unelmien työpaikkaa. Raadin arvioissa kiitettiin erityisesti tuotteen teknistä laatua ja helppokäyttöisyyttä. Raadin mukaan tuotteen monimediaiset, vuorovaikutteiset sisällöt huomioivat erinomaisesti kohderyhmänsä ja motivoivat tuotteen käyttöön.

Pyöreä eEemeli 2020 -kilpailun voittajan merkki, jossa eEemeli-hahmo oranssin renkaan sisällä

Kunniamaininnat tiedekasvatukselle sekä uudenlaiselle tuotantomallille

eEemeli-kilpailun asiantuntijaraati jakoi kovatasoisessa kilpailussa pääpalkinnon lisäksi kaksi kunniamainintaa:

Kide Science tukee lasten tieteellistä ajattelua leikillisen oppimisen avulla. Koulutus ja askel-askeleelta etenevät tuokiosuunnitelmat ohjaavat opettajia toteuttamaan viimeisimpään tutkimukseen perustuvaa tiedekasvatusta. Raati antoi erityiskiitosta tuotteen erinomaiselle pedagogiselle laadulle: hyvin toteutettu tuote innostaa ja kannustaa tutkimaan. Erityisen innostavaa on mielikuvituksen ja oppimisen kytkös sekä aidot tehtävien tuottamat oivallukset. Raati koki, että tuotteella on myös hyvät kansainväliset kehitysnäkymät. 

Aivot – yhdessä käyttöön on Tampereen kaupunkiseudun ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali 3. – 6. luokille. Materiaalissa interaktiiviset diasarjat korvaavat perinteisen oppikirjan ja digitaalisuuden tuomat edut on pyritty hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Raati kiittää erityisesti tuotteen taustalla olevaa tuotantomallia, jossa kunnat ja opettajat ovat toimineet oppimateriaalin tuottajina – koulutuksen järjestäjän aktiivinen ote on arvostettavaa.

Spoofy nousi yleisön suosikiksi

Vuoden 2020 eEemeli-kilpailun yleisöäänestys käynnistyi reilut kolme viikkoa ennen kilpailun tulosten julkistamista. Äänistä noin 42 prosenttia sai CGI Suomi Oy:n Spoofy. Kaikkiaan ääniä annettiin yli 1 200.

Lisätietoja

Suomen eOppimiskeskus ry
www.eoppimiskeskus.fi/eeemeli
www.facebook.com/eEemeli.kilpailu

eEemeli-kilpailun yhteistyökumppaneiden logot