eEemeli-kilpailun pääpalkinnosta kisaa viisi verkko-oppimisratkaisua

Suomen eOppimiskeskus ry

TIEDOTE 23.3.2012

eEemeli-kilpailun pääpalkinnosta kisaa viisi verkko-oppimisratkaisua

Suomen eOppimiskeskuksen eEemeli-kisa on nyt ratkaisuvaiheessa. Kilpailun tuomaristo on valinnut viisi loppukilpailijaa, joiden joukosta julkistetaan 5 000 euron pääpalkinnon voittaja 19. huhtikuuta Hämeenlinnassa ITK 2012 -konferenssissa.

Vuorovaikutteisuus, yhteisöllisyys ja pelillisyys ovat korostuneita töissä, jotka kisaavat tänä vuonna eEemelin pääpalkinnosta. Kilpailun teeman mukaisesti tällä kertaa etsitään parhaita yhteisösovelluksia, joissa hyödynnetään yhdessä oppimista ja yhteisöllisiä työskentelymenetelmiä. Mukaan ilmoittautui 21 työtä.

Loppukilpailijat ovat:
• Bitville Oy ja Martela Oyj: ’Martela Learning’-yhteisöllisen oppimisen palvelu,
• Discendum Oy: Kyvyt.fi ePortfolio-palvelu,
• Intunex Oy: xTune,
• Koulutuskeskus Salpaus: SANDBOX ja
• TeacherGaming LLC: MinecraftEdu.

Yleisö pääsee tutustumaan loppukilpaan päässeisiin tuotteisiin ja palveluihin ITK-konferenssin teemaseminaarissa 19.4.2012, jossa finalistit esiintyvät ja vastaavan yleisön kysymyksiin. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan saman päivän iltapäivään asti verkon kautta. Äänestysosoite ilmoitetaan myöhemmin.

eEemelissä kaksi muutakin 
sarjaa mukana

eEemeli-kilpailussa on tänä vuonna ollut pääsarjan rinnalla kaksi muuta sarjaa. Apps4Learning on kaikille avoin sarja ja mukaan on toivottu ideanikkareita, sovelluskehittäjiä ja alan harrastajia. Parasta Parasta -sarjaan on kuka vain voinut vinkata esimerkiksi mainion opetusaineiston, hyvän verkkokurssin, videoluennon tai muun vastaavan laadukkaan sisällön tekijän.

eEemeli on alan 
ainoa kotimainen palkinto

eEemeli-palkinto on ainoa maassamme digitaalisen oppimisen alalla jaettava rahapalkinto. Tänä vuonna kilpailu järjestetään 11. kerran. Suomen eOppimiskeskuksen lisäksi kilpailun järjestämisessä on mukana yhdeksän yhteistyökumppania: Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan kaupunki, Microsoft, Osaamiskeskusohjelma/Digibusiness-klusteriohjelma, TIEKE, Teknologiakeskus Innopark Oy, Teknologiateollisuus ry, Tieto Oyj ja Tietotekniikan liitto ry. Tuomariston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jouni Backman.

eEemeli-kilpailun tuomarointi 
on kaksivaiheinen

Pääsarjan finalistit on valittu kaksivaiheisessa prosessissa: pääraadin apuna on toiminut esiraati, joka arvioi ennakkoon kaikki kilpailutyöt. Esiraadin jäsenet koostuivat eri-ikäisistä henkilöistä, jotka työssään käyttävät digitaalisia oppimisen ratkaisuja. Esiraadin ja pääraadin jäsenten arvioinnin perusteella viisi kilpailutyötä valittiin loppukilpailuun.

Kilpailun arviointiraati koostuu yritysten ja julkisen sektorin e-oppimisen, pedagogiikan ja koulutuksen asiantuntijoista.

Loppukilpailijoista raati valitsee yhden kilpailutyön voittajaksi. eEemeli-kilpailun tämänvuotinen voittaja julkistetaan eEemeli-gaalassa 19.4.2012 Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa – ITK 2012 -konferenssissa Hotelli Aulangolla Hämeenlinnassa.

Kilpailutöistä arvioidaan yhdessä oppimisen ja yhteisöllisyyden lisäksi tuotteiden pedagogista ja teknistä käytettävyyttä sekä kaupallista hyödynnettävyyttä.

Lisätietoja: 
kehityspäällikkö Tiina Front-Tammivirta
Suomen eOppimiskeskus ry
puhelin 040 5606345
sähköposti: [email protected]
Lisätietoja verkossa: 
Suomen eOppimiskeskus Facebookissa:
eEemeli Facebookissa:
Aiempien vuosien voittajat