eEemeli 2004 -kilpailun tulokset

eEemeli 2004 voittaja

Tietoturvasta vuoden paras e-oppimisen sovellus 

Suomen eOppimiskeskuksen järjestämän eEemeli-kilpailun voittaja julkistettiin Hämeenlinnan Aulangolla ITK’04 – konferenssissa järjestetyssä eEemeli -gaalassa 21.4.2004. Asiantuntijoista koostuva raati nimesi voittajan puheenjohtajansa Bo Haraldin (Nordea Pankki Suomi Oyj, varatoimitusjohtaja) johdolla. Vuoden parhaaksi e-oppimisen –tuotteeksi valittiin Tieturi Online Oy:n Tietoturva eLearning –ohjelma, joka palkittiin 5000 eurolla sekä eEemeli -patsaalla. Lisäksi erikoismaininnan saivat 3T Ratkaisut Oy:n TR -mittaus ja rakennustyön turvallisuuden perehdytysmateriaali ja Mediamaisteri Oy:n THR880 Interaktiivinen koulutuspaketti, jolla opetellaan viranomaisradion käyttöä (VIRVE-verkko). Vuoden 2004 kilpailun teemana oli ”Taitojen oppiminen”. Kilpailuun ilmoittautui lähes 40 kotimaista e-oppimisen tuotetta ja palvelua.

Tietoturva eLearning -ratkaisun avulla tietoturvan perusteet oppii tehokkaasti: sosiaalisen, hallinnollisen, teknisen ja fyysisen tietoturvan näkökulmista. Nämä osa-alueet käsitellään faktoina, ihmistarinoiden sekä fiktiivisen agenttitarinan avulla. Eri esitystapoja on helppo vertailla ja hakea sanaston sanoja asiayhteysriippuvaisten linkkien avulla. Mukana on myös usein kysytyt kysymykset, tietoturvan 10 käskyä, visailu sekä lopputesti sekä käyttöseurantasivu.
 
 
Yhteyshenkilö
Minna Lindholm-Lähde 
 
Raadin arvio
Raati totesi voittaneen ohjelman olevan ominaisuuksiltaan, oppimisideoiltaan ja sisältöratkaisuiltaan motivoiva sekä hyödyllinen. Tietoturva eLearning ratkaisu on hyvä ja tarpeellinen ohjelma yksilön ja yhteiskunnan kannalta.

 


eEemeli 2004 kunniamaininnat

TR -mittaus ja rakennustyön turvallisuuden multimedia opettaa talonrakennuksen turvallisuusasiat ja TR -menetelmän käyttöä mm. työmaiden henkilöstölle ja alan opiskelijoille. Modulaarinen rakenne sallii sen erilaiset käyttötavat. Oppimista tehostaa monipuolinen multimedian käyttö: puhe, teksti, kuvat, animaatiot ja harjoitteet. Esim. panoraamakuvilla opitaan havainnoimaan todellisia työpisteitä. Mukana on myös tulostettava turvallisuuskäsikirja. Tuotetta saa sekä CD:nä että verkkoversiona.

 

Raadin arvio
3TRatkaisut Oy:n TR -mittaus ja rakennustyön turvallisuuden raati totesi käyttäjäystävällinen, selkeä ja kohderyhmälleen harjoitteineen taitoja opettava. Kasvattaa huolellisuuteen ja riskien minimoimiseen niin, että esitetyt asiat ovat suurella todennäköisyydellä mielessä myös arjen käytännössä. 

 

Mediamaisteri Oy:n THR880 Interaktiivinen koulutuspaketti on viranomaisille suunnattu työväline, jolla opetellaan viranomaisradion käyttötaitoja. Koulutuspaketti on saatavana 10 kielellä ja käyttäjien kokonaismäärä Euroopassa on tällä hetkellä tuhansia. Oppimisen kannalta tärkein piirre on se, että opiskelijan on mahdollista konkreettisesti harjoitella taitoja. Oppimateriaali ja tehtävät auttavat viranomaisia sisäistämään taitoja, joita todellisissa toimintatilanteissa ei voida harjoitella.

 

Raadin arvio
Mediamaisteri Oy:n THR880 Interaktiivinen koulutuspaketin raati totesi olevan varsin käyttökelpoinen ja käyttäjäystävällinen ohjelma, joka opettaa tuntemaan ja hyödyntämään laitteen ominaisuuksia. Kehittää samalla käyttötaitoja sekä valmiuksia, jonka globaalit mahdollisuudet lisäävät tuotteen merkitystä. 

 


 

Muut eEemeli 2004 finalistit

CBT -Soft Oy: Ilmailuhuoltomiesten verkkokoulutusohjelma

Netclickup Oy: Lukutulkki Internet – käyttöön suunniteltu englannin kielen ymmärtämisen apuväline

Nicefactory Oy: Hiiri hukassa – Hiiren käytön opetusmateriaali aikuisille

Patria Oy: AMV FAM CBT ajoneuvon esittely- ja perehdytysmateriaali

Prosign Oy ja Vet.Eliö Julkaisut: Viittomapeli viittomien opiskeluun

Tilastokeskus: Tilastokeskuksen verkkokoulu itseopiskelumateriaali

WSOY: Opit -palvelu, joka sisältää oppimisympäristön, valmiita sisältöjä ja käyttäjäpalvelut