Ihmisiä kaupungin valtuuston päätäntäsalissa.

Digikilta: Terveisiä konehuoneesta!

Digikilta-verkosto on aktiivinen yhteisö, joka edistää digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöä ja kehittämistä esi- ja perusopetuksessa. Verkoston tavoitteena on jakaa hyödyllistä tietoa, kokemuksia ja parhaita käytäntöjä valtakunnallisesti. Verkoston taustalla on Opetushallituksen rahoittama Digikilta 4 -hanke, joka saa valtionavustusta innovatiivisten oppimisympäristöjen edistämiseksi esi- ja perusopetuksessa. Hankkeessa on mukana 22 kuntaa sekä Tampereen yliopisto ja Suomen eOppimiskeskus ry. Kokonaisuutta koordinoi Hämeenlinnan kaupunki.

Joukko ihmisiä talvitakit päällä seisomassa kirjaston aulassa.
Digikilta on käynyt tapaamisissaan samalla tutustumassa mm. Kirkkonummen uuteen kirjastoon. Kuvat: Sara Vihinen.
Ihmiset kävelemässä pois päin kamerasta talvitakit päällä ja reput selässä. Kirjaston aula. Henkilö lukee kirjaa talvitakki päällä.

Suomen eOppimiskeskus ry on ollut mukana Digikilta-hankkeissa aivan alusta alkaen vuodesta 2016. Olemme olleet mukana pyörittämässä Digikillan konehuonetta: suunnittelemassa ja tukemassa hankkeiden toimintaa, ylläpitämässä sisäistä ja ulkoista viestintää sekä järjestämässä hankkeiden tapahtumia. Olemme olleet aktiivisesti mukana myös tukemassa hankkeiden ympärille muodostuneen Digikilta-verkoston toimintaa. Yhteistyössä Digikilta-kuntien kanssa olemme siis tehneet merkittävää työtä Digikilta-hankkeiden toteutuksen edistämiseksi.

Ravintola. Ihmisiä istumassa noin neljän hengen ryhmissä ja syömässä.
Digikillassa pienryhmäkeskusteluita voi käydä myös lounaan yhteydessä. Kuva: Sara Vihinen.

Digikilta-verkoston ja -hankkeiden konehuoneessa olemme saaneet seurata esi- ja perusopetuksen digikehittämisen teemoja usean vuoden ajan. Seminaarien, kouluvierailujen ja webinaarien kautta olemme päässeet syventymään mm. tiedolla johtamisen, STEAM-opetuksen ja kuntien strategiatyön haasteisiin ja oivalluksiin. On ollut ilo seurata, miten erilaiset digiarjen pulmat löytävät ratkaisunsa, kun kokemuksia ja käytäntöjä jaetaan avoimesti. Oppia on tullut puolin ja toisin!

Valtakunnallinen Uudet lukutaidot -päivä keräsi yleisöä. Kuva: Miika Kangasniemi 2022.

Tutustu Digikiltaan:

https://eoppimiskeskus.fi/projekti/digikilta/ 
https://www.digikilta.fi/

Aktiivinen verkostojen ja hankkeiden fasilitoija

Suomen eOppimiskeskus ry on ollut mukana fasilitoimassa myös lukuisia muita verkostoja ja hankkeita. Mikäli verkostojen ylläpito ja hankkeiden pyörittäminen aiheuttavat sinulle harmaita hiuksia, ota yhteyttä – autamme mielellämme.

Lisätietoja fasilitointipalveluistamme: https://eoppimiskeskus.fi/palvelut/verkostojen-ja-hankkeiden-fasilitointi-ja-sparraus/