ARTEMIS 2010- haku avautui helmikuun lopussa

ARTEMIS- ohjelman (Advanced Research and Technology for Embedded Intelligence and Systems) vuoden 2010 on avautunut. ARTEMIS- ohjelma keskittyy sulautettujen järjestelmien kehittämiseen, jotka muodostavat merkittävimmän osan tieto- ja viestintäteknologiaympäristöstämme. Ohjelma yhdistää teollisuuden ja tutkimuksen, isot ja pienet yritykset sekä EU:n kilpailukykyä parantavat toimet. Haku on avoin kaikille sulautettujen järjestelmien parissa toimiville yritys- ja tutkimustahoille.

ARTEMIS- projektit rahoitetaan yhteisesti teollisuuden ja tutkimuslaitosten (50 %), EU:n (16,7 %) ja jäsenmaiden (33 %) investoinneilla. Suomessa ohjelmaa rahoitetaan Tekesin Ubicom- Sulautettu tietotekniikka- ohjelman kautta. Tänä vuonna Suomi investoi 6 miljoonalla eurolla, ja EU 93,34 miljoonalla eurolla. Haun kokonaisbudjetti tulee olemaan tälle vuodelle noin 187 miljoonaa euroa.

Haku avautui 26.2. ja ensimmäinen palautuspäivä on 26.maaliskuuta, jolloin tulee palauttaa projektin aiepaperi. Lopulliset projektiehdotukset tulee palauttaa 1.9.2010, ja uudet projektit alkavat vuoden 2011 alussa.

ARTEMIS- sivusto: https://www.artemis-ju.eu/call2010