Aino Studia Generalia pureutuu sosiaalisen yrittäjyyden ja sosiaalisten innovaatioiden ilmiöihin

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit yhdessä elinkeinoelämän edustajien kanssa järjestävät yleisölle avoimen Aino Studia Generalia -luentosarjan otsikolla ”MUUTOKSESTA MAINEESEEN: Sosiaaliset innovaatiot ja sosiaalinen yrittäjyys”.

Ensimmäistä kertaa syksyllä 2010 järjestettävä Aino Studia Generalia nostaa esiin uusia keskustelun aiheita yhteiskunnassa, opetuksessa ja tutkimuksessa.

– Tällä hetkellä sosiaaliset innovaatiot ovat muun muassa EU:n keskeinen innovaatiokehitysalue ja EU:lla on valmisteilla ohjelma tukemaan sosiaalisten innovaatioiden ja sosiaalisen yrittäjyyden kehitystä, KONE Oyj:n muotoilujohtaja Anne Stenros kuvaa luentosarjan teemojen ajankohtaisuutta.

Syksyn kuluessa neljän luennon sarjassa tarkastellaan yksilöitä ja yhteisöjä globaaleina vastuunkantajina, sosiaalista yrittäjyyttä ja yhteiskuntavastuuta sekä sosiaalisia innovaatiota yrityskuvan ja yrittäjyyden rakentajina. Puhujina ovat muun muassa Kone Oyj:n muotoilujohtaja Anne Stenros, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Minna Halme, Paula Kyrö ja Liisa Välikangas sekä tutkija Eeva Houtbeckers. Kussakin tilaisuudessa esitellään myös sosiaalisen yrittäjyyden käytännön esimerkkejä, kun puheenvuoron saavat Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Aaltonen, Globe Hope Ltd:n toimitusjohtaja Seija Lukkala sekä Käsi- ja taideteollisuusliiton toiminnanjohtaja Marketta Luutonen.

– Sosiaalinen yrittäjyys on uusi ilmiö, joka on vahvistunut eri puolilla maailmaa. Pohjoismaissa se on löytämässä omaa rooliaan hyvinvointiyhteiskunnan rakenteiden uudistamisessa ja globaalissa kehityksessä. Teema on erittäin ajankohtainen käynnistämään uutta Aino Studia Generalia -luentosarjaa, korostaa yrittäjäkasvatuksen professori Paula Kyrö.

Luentosarja päättyy 9. joulukuuta englanninkieliseen paneelikeskusteluun ”Making an Impact – Debate on Social Impact following the Doha Debates model”, jonka järjestävät yhteistyönä kansainvälinen opiskelijajärjestö AIESEC ja Aalto Social Impact -verkosto.

Tilaisuudet järjestetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa (Runeberginkatu 14–16) torstaisin klo 17–19 seuraavina päivinä:

– 16.9. Yksilöt ja yhteisöt globaalina vastuunkantajana
– 14.10. Sosiaalinen yrittäjyys ja yhteiskuntavastuu
– 11.11. Sosiaaliset innovaatiot yrityskuvan ja yrittäjyyden rakentajina
– 9.12.  “Making an Impact”. Debate: Involve, Engage, Empower!

 

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Henna Immonen, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, 040 353 8426, [email protected]