4500 vapaaehtoisen verkosto on edistänyt sosiaalisen median järkikäyttöä jo viisi vuotta

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti

4500 vapaaehtoisen verkosto on edistänyt sosiaalisen median järkikäyttöä jo viisi vuotta

Viisi vuotta täyttävä sosiaalisen median pioneerien verkosto on vaikuttanut osallistavien toimintatapojen sekä tieto- ja viestintätekniikan käytön kehittymiseen Suomen oppilaitoksissa, yrityksissä ja organisaatioissa.

Sometu eli Sosiaalinen media oppimisen tukena -verkosto sai alkunsa 16.11.2007 Otavan Opiston työpajassa, jossa yhdistettiin kokeellisesti verkko- ja lähityöskentelyä. Sometu tarjoaa yhteisen toiminnan mahdollisuuksia sosiaalisesta mediasta innostuneille ja uteliaille toimijoille, joita kiinnostaa avoin, monimuotoinen oppiminen tai tavoitteellinen ja kokeileva yhteistyö verkossa.

Viiden vuoden aikana Sometun verkkopalveluun on kirjautunut yli 4500 opettajaa, tutkijaa, kansalaistoimijaa, tiedottajaa, yrittäjää ja opiskelijaa, joita kiinnostavat internetin uudet ilmiöt sekä viestintä- ja yhteistyömuodot. Sometussa kokeillaan sosiaalisen median palveluita, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia, keskustellaan ja järjestetään tapahtumia.

Sometu-verkosto on järjestänyt vuosittain tempauksia Suomen tärkeimmässä opetusteknologiakonferenssi ITK:ssa, kuten lähes sadan roolipelaajan monimediaisen livejoukkueroolipelin sekä suuren kalamaljakeskustelun, mobiilin seikkailukierroksen sekä osallistanut toista sataa konferenssiosallistujaa pohtimaan oppimisen tulevaisuutta world café -keskustelussa.

Anne Rongas: “Jos internet olisi maisema, Sometua voisi kuvata tuon maiseman valloittamattomien alueiden raivaajajoukkona, joka etsii aarteita ja uusia asuinalueita. Pioneerit vetävät ensimmäisten kokeilujen jälkeen mukaansa tarkkailijoita ja analyytikot arvioivat toiminnan järkevyyttä ja kannattavuutta. Keskustelut syvenevät toisinaan moneen suuntaan ja saattavat jatkua hitaaseen tahtiin jopa vuosia. Verkkoympäristö mahdollistaa tämän, sillä se toimii kollektiivisena muistina ja arkistona.”

Sometun Ning-ympäristö: http://www.sometu.fi/
Sometun 5-vuotisjuhlat: http://sometu5v.blogspot.fi/

Lisätietoja
Anne Rongas, Suomen eOppimiskeskus ry, rongas piste anne ÄT gmail piste com, +358 40 5181 229
Ville Venäläinen, Otavan Opisto, ville piste venalainen ÄT otavanopisto piste fi, +358 44 794 5102
Eija Kalliala, Otavan Opisto, eija piste kalliala ÄT otavanopisto piste fi, +358 40 129 4167