Datataitava oppilaitos

Datataitava oppilaitos

Kaipaatko syvempää ymmärrystä datan käytöstä oppilaitosmaailmassa? Mitä data- ja alustataloudesta tulisi ymmärtää ja mikä niiden rooli on oppilaitoksissa? Tule osaksi tulevaisuuden tiedonhallinnan muutosta ja sukella reilun datatalouden maailmaan Datataitava oppilaitos -opintopiirissä!


Datataitava oppilaitos on Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta, jossa käsitellään reilua datataloutta oppilaitosmaailmassa. Tarjoamme opintopiirimuotoisia koulutuksia, joissa käsitellään muun muassa reilun datatalouden käsitettä ja termistöä, alustataloutta oppilaitosmaailmassa sekä datan siirrettävyyttä ja hallittavuutta oppilaitosten ja oppijoiden näkökulmasta.


Opintopiirit perustuvat Sitran julkaisemiin Reilu datatalous -kursseihin ja valittuun lisämateriaaliin. Asiantuntijapuheenvuorot syventävät kurssisisältöä ja auttavat sinua soveltamaan datataloutta oppilaitosmaailmassa.

Opintopiirin jälkeen saat mukaasi kattavan materiaalikoosteen reilusta datataloudesta oppilaitosmaailmassa. Voit palata materiaalikoosteeseen jälkikäteen ja hyödyntää sitä jakaessasi oppimaasi muille.


Koulutus on suunnattu sinulle, joka toimit kehittäjäopettajana, opetusteknologiavastaavana, opetuksen ekosysteemien kehittäjänä tai hallinnossa ja olet kiinnostunut syventämään osaamistasi datataloudesta.

Opintopiirit on suunnattu esisijaisesti ammatillisen koulutuksen sekä perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön edustajille.


Opintopiirin tapaamiset alkavat syyskuussa 2024.

Tapaamiset järjestetään verkossa maanantaisin kello 14.00–15.30.


Liity mukaan tulevaisuuden tiedonhallinnan edelläkävijöihin ilmoittautumalla Datataitava oppilaitos -opintopiiriin! Saat ainutlaatuisen tilaisuuden oppia, keskustella ja vaikuttaa datan oikeudenmukaiseen käyttöön oppilaitosmaailmassa.

Yhdessä voimme tehdä datataitavampia oppilaitoksia.

Datataitava oppilaitos on osallistujalle maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.


Datataitava oppilaitos -opintopiiri

Datataitava oppilaitos -opintopiiri käynnistyy jälleen syksyllä 2024.

Tarkempia tietoja tapaamisten sisällöistä luvassa lähempänä opintopiirin ajankohtaa.

Lisätietoja