Analytiikka arvioinnin ja laaja-alaisten taitojen opettamisen tukena -koulutuksen seuraava toteutus käynnistyy 13.1.2022.
Miten laaja-alaisia taitoja opetetaan vaihtuvissa opetustilanteissa ja miten ne karttuvat? Miten näitä taitoja arvioidaan? Entä miten analytiikka kytkeytyy osaksi arviointimenetelmiä?
Analytiikka arvioinnin ja laaja-alaisten taitojen opettamisen tukena on Opetushallituksen rahoittama opettajien täydennyskoulutus. Koulutus tarjoaa opettajille monipuolisia työtapoja hyödyntää analytiikkaa taitojen opettamisen tukena nyt ja tulevaisuudessa. Koulutus on suunnattu perusopetuksen sekä lukio- ja ammatillisen koulutuksen opettajille.
Koulutuksessa syvennytään opetussuunnitelman taitotavoitteisiin, arviointiin, mitattavuuteen sekä näiden tietojen analysointiin. Koulutus antaa valmiuksia kehittää oppimisanalytiikan työvälineiden käyttöä myös itsenäisesti yhä muuttuvissa ja laajenevissa oppimisympäristöissä, samalla tukien OPH:n uusien arviointiperiaatteiden käyttöönottoa.
Koulutuksen myötä opit käyttämään oppimisanalytiikkaa hyödyntäviä taitojen arviointimenetelmiä sekä sähköisiä ympäristöjä hyödyntäviä työkaluja arvioinnin toteuttamiseen. Koulutuksen jälkeen sinulla on tieto ja taito siitä, miten voit arvioida taitoja osana oppiaineita. Ymmärrät myös oppimisanalytiikan mahdollisuudet ja rajoitteet ja kykenet hyödyntämään sitä opetuksessa.
Koulutuksen aikataulut
13.1.2022 klo 14-16
Orientaatiotapaaminen.
Viikot 3-4
Verkkojakso: Oppimisanalytiikka – bittinikkaroinnista pedagogisiin toimenpiteisiin
2.2.2022 klo 9-15
Ensimmäisen tapaamisen teema: taidot, niiden purkaminen tehtäviksi ja arviointikriteereiksi sekä miten tehtävät tuottavat dataa oppimisanalytiikka varten.
22.2.2022 klo 9-15
Toisen tapaamisen teema: taidot ja oppimisanalytiikka.
22.3.2022 klo 9-15
Kolmannen tapaamisen teema: datasta tukea laaja-alaisten taitojen kehittämiseen.
5.5.2022 klo 13-15
Päätöstapaaminen.
Kouluttajat
Kouluttajina toimivat Suomen eOppimiskeskus ry:n, Qridin, Turun yliopiston sekä IslaCat Edun asiantuntijat. Kouluttajat ovat oppimisympäristöjen, verkko-opetuksen ja -pedagogiikan, verkostotyön, osallistamisen, sisällöntuotannon sekä osaamisen kehittämisen pitkäaikaisia kehittäjiä ja kouluttajia.
Tomi Rautaoja, Turun yliopiston Oppimisanalytiikan keskus ([email protected])
Jukka Lehtoranta, Islacat Edu ([email protected])
Henri Karjalainen, Qridi Oy, ([email protected])
Lisätietoja
Koko koulutus ja siihen liittyvät kysymykset
Kaisa Honkonen ja Niina Kesämaa, Suomen eOppimiskeskus ry, ([email protected])
Yläpalkin kuva: Hello I’m Nik