Osuvat taidot -hankkeen kansikuva, jossa nuori nainen työskentelee kannettavan tietokoneen äärellä nauraen iloisesti

Osuvat taidot

Oulun ammattikorkeakoulun koordinoima Osuvat taidot -hanke kehittää valtakunnallisesti hyödynnettävää open badge -osaamismerkkijärjestelmää opettajille ja opiskelijoille. Järjestelmä mahdollistaa aikuisten tiedon ja tiedonhallinnan perustaitojen sekä tietotekniikkaa soveltavien ongelmaratkaisutaitojen varmistamisen.

Osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan koulujärjestelmän ulkopuolella, eri kouluasteilla ja siirryttäessä koulutusmuodosta toiseen. Kohderyhmänä ovat opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä 16–65-vuotiaat ammatillisen koulutuksen, ammatillisen aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön opiskelijat.

Lisäksi hankkeessa tuotetaan osaamisperusteet tietotekniikkaa soveltavien ongelmaratkaisutaitojen varmistamiseen muussa kuin tutkintotavoitteisessa koulutuksessa.

Hankkeen yhteenlaskettu kokonaisbudjetti on liki 1,2 miljoonaa euroa. Hanke on käynnistynyt 1. elokuuta 2019 ja se jatkuu 31.12.2021 saakka.

Osatoteuttajat: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Suomen eOppimiskeskus ry, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Kiipulasäätiö, Koulutuskeskus Salpaus-kuntayhtymä, Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Opintotoiminnan Keskusliitto.

Rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto sekä Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Osuvat taidot -hankkeen osatoteuttajien sekä rahoittajan logot

Lue myös

Lisätietoja