Ammatillisen kiinnostuksen kohteet

Ensimmäinen ammatillisen kiinnostuksen kohde on: johtajuus.  

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos haluat saada asiat tapahtumaan, haluat johtaa muita ihmisiä, pyrit johtotehtäviin ja nautit kokousten puheenjohtajuudesta. Saatat myös pitää poliittisten tai yhteiskunnallisten kampanjoiden suunnittelusta ja organisoinnista sekä erilaisista keskustelu- ja väittelytilaisuuksista, joissa voit suostutella muita muuttamaan näkemyksiään. Tunnet olosi kotoisaksi myös roolissa, jossa teet muihin ihmisiin vaikuttavia päätöksiä. 

Toinen ammatillisen kiinnostuksen kohde on: organisointi.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos haluat työskennellä numeroiden ja rahoituksen parissa. Saatat myös pitää budjettien suunnittelusta, kulujen tai varastojen seurannasta, tietokantojen ylläpidosta tai kirjanpidon tehtävistä. 

Kolmas ammatillisen kiinnostuksen kohde on: altruismi (pyyteettömyys).

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos haluat auttaa muita oppimaan. Olet ehkä unelmoinut opettajan, sairaanhoitajan tai lääkärin ammatista. Saatat myös pitää muista huolehtimisesta, muiden neuvomisesta tai lohduttamisesta ja hyväntekeväisyystyöstä.    

Neljäs ammatillisen kiinnostuksen kohde on: luovuus.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos haluat luoda taideteoksia, suunnitella muotiluomuksia, tanssia, kirjoittaa tarinoita tai soittaa musiikkia. Saatat myös pitää sisustamisesta, valokuvauksesta tai laulamisesta. Ehkä haaveilet näyttelijän, muusikon tai arkkitehdin ammatista, elokuva-alan töistä tai internet-sivustojen suunnittelusta.  

Viides ammatillisen kiinnostuksen kohde on: analyyttisuus.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos pidät monimutkaisten käsitteiden ja pulmien ratkomisesta sekä niiden selittämisestä muille. Saatat haaveilla kemistin, fyysikon, lääkärin, ohjelmoijan tai tilastotieteilijän ammateista.  

Kuudes ammatillisen kiinnostuksen kohde on: tuottaminen.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos työskentelet sujuvasti työkalujen, koneiden sekä laitteiden parissa. Saatat myös pitää eläintenhoidosta, rakentamisesta, korjaamisesta, metsänhoidosta, maanviljelystä tai puu- ja metsäteollisuudesta.  Ehkä haaveilet metsänhoitajan, maanviljelijän tai puutarhurin ammatista.

Seitsemäs ammatillisen kiinnostuksen kohde on: seikkailu.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos nautit seikkailusta, vaaran tunteesta ja painetilanteista. Saatat myös pitää itsesi haastamisesta fyysisesti. Ehkä haaveilet ammattiurheilijan, poliisin tai sotilaan urasta. 

Kahdeksas ammatillisen kiinnostuksen kohde on: sivistys.

Sinun kannattaa pyrkiä tämän alan opintoihin, jos nautit lukemisesta, päiväkirjan tai artikkeleiden kirjoittamisesta ja sanaristikoiden ratkomisesta. Saatat haaveilla informaatikon, kustannustoimittajan, kääntäjän, tulkin, kirjeenvaihtajan tai tutkijan ammatista. 


Learning circles in libraries -hankkeen logo
Erasmus+-rahoitusohjelman EU-lippulogo