Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa

Haluatko vahvistaa arviointiosaamistasi ja saada uusia työtapoja arviointityöhön?

Opetushallitus on julkaissut uudet kuudennen luokan arviointikriteerit, jotka astuivat voimaan syksyllä 2023. Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa -koulutus tarjoaa monipuolisia työtapoja, joiden avulla voit kehittää arviointiosaamistasi näiden uusien lukuvuosiarvioinnin kriteerien mukaisesti. Koulutuksessa yhdistetään kriteerien hyödyntäminen erilaisiin työtapoihin ja digitaalisiin menetelmiin, jotta arviointityö helpottuu ja oppilaiden yhdenvertainen asema vahvistuu.

Koulutuksessa syvennymme tarkemmin lukuvuosiarvioinnin kriteereihin, opettajalta vaadittavaan arviointiosaamiseen, oppimisanalytiikkaan ja tietojen analysointiin. Kiinnitämme erityistä huomiota kehittyvien taitojen vaikuttavuuteen ja tarjoamme tapoja integroida nämä taidot osaksi oman työyhteisön toimintaa.

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta. Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat alakoulun opettajat.

Koulutusosiot

Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa -koulutus koostuu kolmesta itsenäisestä koulutusosiosta. Lisäksi järjestämme kaikille koulutuksiin osallistuneille yhteisen päätöswebinaarin marraskuussa 2024. Voit siis osallistua yhteen tai useampaan osioon.

Saat lisätietoja koulutusosiosta klikkaamalla koulutusosion otsikkoa.

6. luokan uudet arviointikriteerit ja oppimisen ja osaamisen arviointi

6. luokan uudet arviointikriteerit ja oppimisen ja osaamisen arviointi -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventyä arvioinnin maailmaan ja kehittää taitojasi oppimisen ja osaamisen arvioinnissa.

Koulutukseen sisältyy oma kehittämiskokeilu. Kokeilu antaa sinulle käytännön kokemuksen uusien arviointikriteerien ja oppimisen arvioinnin soveltamisesta omassa työssäsi. Koulutuspäivien yhteydessä saat tukea ja ohjausta kehittämiskokeilusi toteuttamiseen.

  • Aloituswebinaarissa tutustumme toisiimme ja koulutuksen teemaan. Vaihdamme ajatuksia arvioinnin kehittämisestä.
  • Koulutuspäivien aikana syvennymme opetussuunnitelman perusteiden tavoitteisiin. Käymme läpi 6. luokan arviointikriteerit ja tutustumme erilaisiin työkaluihin, joita voit hyödyntää opetuksessa ja arvioinnissa. Tutustumme myös perustaitojen ja laaja-alaisten taitojen arviointiin sekä oppimisanalytiikan käyttöön arvioinnin tukena.
  • Päätöswebinaarissa vedämme yhteen koulutuksen oppeja ja tutustumme yhdessä kolutuksen aikana toteutuneisiin kehittämiskokeiluihin.

Seuraavan toteutuksen aikataulu
Aloituswebinaari: 28.8.2024 klo 14.30 – 16.00
Koulutuspäivä 1: 12.9.2024 klo 9-15
Koulutuspäivä 2: 3.10.2024 klo 9-15
Päätöswebinaari: 14.11.2024 klo 14.30 – 16.00

Koulutukseen voi osallistua verkon kautta etänä tai paikan päällä Tampereella tai Helsingissä. Lähitoteutuksen sijainti täsmentyy lähempänä – valitsemme paikan osallistujaryhmän mukaan.

Haluatko vaikuttaa koulutuksen seuraavan toteutuksen aikatauluihin oman kuntasi opettajille sopivaksi? Ehdota aikoja: [email protected]

Oppimisanalytiikka arvioinnin tukena

Haluaisitko syventää oppimisanalytiikkaosaamistasi ja hyödyntää analytiikkaa arvioinnin tukena?

Oppimisanalytiikka arvioinnin tukena -koulutus toteutetaan flipped classroom -menetelmällä, joka antaa sinulle mahdollisuuden tutustua koulutusmateriaaleihin etukäteen omassa tahdissasi. Yhteisissä kokoontumisissa syvennämme ryhmän osaamista vertaistyöskennellen opintopiiri-mallilla. Koulutuksen aikana kokoonnumme kolmeen opintopiiritapaamiseen.

Koulutuksen aineisto perustuu Oppimisanalytiikan perusteiden -MOOCin materiaaleihin.

Opintopiiritapaaminen 1: 8.4.2024 klo 14.30 – 16.00
Opintopiiritapaaminen 2: 29.4.2024 klo 14.30 – 16.00
Opintopiiritapaaminen 3: 16.5.2024 klo 14.30 – 16.00

Syksyn toteutuksen ajankohta: loka-marraskuu 2024. Lisätietoja luvassa pian.

Päätöswebinaari

Järjestämme kaikille koulutuksiin osallistuneille yhteisen päätöswebinaarin 14.11.2024 klo 14.30 – 16.00.

Kouluttajat

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan koulutusosioon:

Hankeaika

15.5.2023-30.6.2025

Yhteistyökumppanit

  • Suomen eOppimiskeskus ry (koordinaattori)
  • Turun yliopiston oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti (TRILA)
  • Qridi Oy
  • Islacat edu

Lisätietoja