SeOppiTunti: Tutkiva toiminta varhaiskasvatuksessa: Leikin kautta oivallukseen

SeOppiTunti-sarjan toisessa osassa 13.10.2022 keskusteltiin tutkivasta toiminnasta varhaiskasvatuksessa. Keskustelijoina Jenni Vartiainen Kide Sciencelta, Jouni Kangasniemi Education Finland -ohjelmasta sekä Sanja Mursu Oppiva Invest Oy:stä.

Tutkiva toiminta varhaiskasvatuksessa: Leikin kautta oivallukseen

Tiedekasvatuksen keskiössä on ihmettely ja kysymysten esittäminen.

Jos sinulla on lähipiirissäsi pieni lapsi, olet ehkä jo huomannut että hän on mestari kehittämään leikkejä sekä kysymään kysymyksiä. Mutta oletko koskaan ajatellut, että nämä kaksi lapselle luontaista toimintaa ovat avaimia oivalluksiin myös tiedekasvatuksessa?

Suomalainen Kide Science on kehittänyt tutkivaan oppimiseen pohjautuvan leikillisen tiedekasvatusmenetelmän, joka on palkittu useasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Tule sinäkin kuuntelemaan millaista on suomalainen lasten tiedekasvatus parhaimmillaan ja miten tästä opettajien usein hankalaksi kokemasta aiheesta on kasvanut menestystarina.

Kide Science voitti vuonna 2022 ensimmäistä kertaa järjestetyn Education Finland Award -palkinnon. Education Finland Award palkinnolla nostettiin esiin suomalaisia kansainvälisille markkinoille tähtääviä sekä siellä jo menestyviä tuotteita ja konsepteja.

Mistä tunnistaa hyvän koulutusvientiratkaisun?

Minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia koulutusvientiin liittyy? Miten Education Finland tukee koulutusvientiyrittäjää?

Haastattelussa Education Finland -ohjelman Jouni Kangasniemi. Haastattelijana Sanja Mursu, Oppiva Invest Oy.