Upphovsrätten – Handbok för lärare

Upphovsrätten – Handbok för lärare ger en heltäckande bild av upphovsrätten och reder ut de vanligaste copyrightfrågor som lärarna stöter på i arbetet. Vilka material får läraren använda i sin undervisning? Vilka rättigheter har läraren och eleverna till sådant de själva producerat? Hur kan man lagligt utnyttja texter och bilder man hittar på nätet?

Upphovsrätten – Handbok för lärare tar upp upphovsmännens och användarnas rättigheter. Dessutom belyser boken de möjligheter ett öppet material ger och hur man kan utnyttja det i undervisningen. Boken kan användas av alla men riktar sig speciellt till dem som undervisar, producerar olika undervisnings- eller åskådningsmaterial eller håller föredrag.

Öppet webinarium

Kom med och diskutera upphovsrättsfrågor med bokens författare Tarmo Toikkanen och läromedelsredaktör Simon Strömgård på webinariet som hålls torsdag 28.11 kl. 15–16. På webinariet kan du lyssna eller delta i diskussionen. Webinariet är gratis, det enda du behöver är en internetuppkoppling och en dator eller en smarttelefon. Sista anmälningsdag är 26.11.2013.

Anmälan till webinariet Upphovsrätten – Handbok för lärare

Webinariets adress: http://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/kotek

Tarmo Toikkanen är forskare, inlärningspsykolog, utbildare och företagare. Han är knuten till Aalto-universitetet.

Ville Oksanen är undervisande forskare, jurist och företagare. Ville Oksanen arbetar vid Aalto-universitetet.