eEemeli-kilpailun logo: silinterihattupäinen eEemeli-hahmo

Yleisöäänestys

Vuoden 2020 eEemeli-kilpailun tulokset julkistettiin juhlavassa eEemeli-webinaarissa 2.4.2020. Yleisöäänestyksen voitti CGI Suomi Oy:n Spoofy.

Vuoden parasta digitaalista oppimisratkaisua etsivä eEemeli 2020 -kilpailu on edennyt loppukilpailuvaiheeseen! Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomen luotsaama asiantuntijaraati on valinnut loppukilpailuun viisi tuotetta:

Aivot – yhdessä käyttöön
Duunikoutsi
Freeed.com
Kide Science
Spoofy

Raati valitsee kilpailun voittajan loppukilpailijoiden keskuudesta. Lisäksi kilpailussa valitaan yleisön suosikki. Kilpailun tulokset julkistetaan eEemeli-webinaarissa 2.4.2020 klo 15.

eEemeli-loppukilpailijat

Aivot – yhdessä käyttöön

Tampereen kaupunkiseutu / Osake
aivotkayttoon.fi

Aivot – Yhdessä käyttöön on Tampereen kaupunkiseudun ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali 3. – 6. luokille. Materiaali tuotetaan kaikille avoimeksi ja muokattavaksi ei-kaupalliseen käyttöön (CC-BY-NC-SA 4.0). Materiaalissa interaktiiviset diasarjat korvaavat perinteisen oppikirjan ja digitaalisuuden tuomat edut on tällöin pyritty hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Materiaali on selkeä, laadukas, visuaalinen ja helposti eriytettävä. Materiaaliin kuuluu digikirjan lisäksi laaja opettajan lisä- ja arviointimateriaali. Taustalla on ajatus, että ympäristöoppia ei voi opiskella ainoastaan laitteella. Halusimme sisällyttää materiaaliin laaja-alaisten taitojen ja ryhmätyötaitojen harjoittelua sekä muun muassa ulkona oppimista.

Käytettävissä on tällä hetkellä 4. luokan materiaali ja parhaillaan valmistuu 3. ja 5. luokkien materiaalit.


Duunikoutsi

Talous ja nuoret TAT
www.tat.fi/tietopankki/duunikoutsi-tyoelamavalmentaja-kannykassa/

Kuva Duunikoutsi-sovelluksesta kahden mobiililaitteen ruudulla sekä teksti Työelämätaitojen valmentaja takataskussa.

Duunikoutsi on nuorten työelämävalmentaja, joka auttaa tunnistamaan vahvuuksia, taitoja ja etsimään TET-paikkaa, kesätöitä tai unelmien työtä. Nuori etenee sovelluksessa tekemällä pieniä haasteita. Itsetuntemuksen haasteita tekemällä nuorelle muodostuu osaamispohjaisen CV:n pohja, jonka hän voi tilata CV-koneesta. Nuoren apuna on Robokoutsi. Se suosittelee aiheita ja nuoren palautteen pohjalta personoi suositteluja ja tekee näkyväksi aihekartalla nuoren etenemisen ja oppimisen. Duunikoutsi sisältää sen, mitä työnhausta tarvitsee tietää: vinkit, CV:n, testejä ja inspiroivia uratarinoita.


Freeed.com

Freeed.com
www.freeed.com

Freeed on ainutlaatuinen online-yhteisö kaikille opettajille. Sen kautta voi jakaa osaamista ja hyödyntää muiden opettajien tekemiä opetusmateriaaleja. Kätevät hakuvalinnat mahdollistavat sen, että opettaja löytää nopeasti juuri omaan tarpeeseen sopivat materiaalit. Freeedissä voit myös tutustua kaupallisiin opetustuotteisiin, lukea niiden saamia arvosteluja ja kirjoittaa omat arviosi niistä. Kansainvälinen palvelu on opettajille aina täysin ilmainen.


Kide Science

Kide Science
kidescience.com

Olemme huomanneet monien varhaiskasvattajien kokevan, etteivät he ole saaneet tarvittavaa koulutusta ja tukea tiedekasvatuksen toteuttamiseen. Mallimme ja tuotteemme on kehitetty ratkaisemaan juuri tätä ongelmaa. Tarjoamme online-alustamme kautta sekä koulutusta että tuokiomateriaaleja, joiden avulla varhaiskasvattajat voivat toteuttaa tutkitusti toimivaa leikillistä tiedekasvatusta 3-8-vuotiaille lapsille laadukkaasti ja helposti. Koulutus ja askel-askeleelta etenevät tuokiosuunnitelmat ohjaavat opettajia toteuttamaan viimeisimpään tutkimukseen perustuvaa tiedekasvatusta.


Spoofy

Lataa Spoofy QR-koodilla tai sovelluskaupasta

CGI Suomi Oy
spoofy.fi

Spoofy on viihteellinen oppimispeli, joka tutustuttaa lapset kyberturvallisuuden sanastoihin ja ilmiöihin. Peli opettaa heitä muun muassa tunnistamaan netin vaaranpaikkoja ja neuvoo, kuinka vaaroilta voi välttyä. Pelaaja on arjen kybersankari, joka auttaa pulaan jääneitä tuttavia heidän kybermailmaan sijoittuvissa pulmissaan.