Super User

Super User

maanantai, 31 elokuu 2015 13:58

Webinaarit

keskiviikko, 13 maaliskuu 2013 12:48

Yleisöäänestys

eEemeli2013

Oppimispelit ja pelillisyys oppimisessa

Yleisöäänestys

Yleisö pääsee tutustumaan eEemeli-loppukilpailijoihin eEemelin verkkosivuilla julkaistavien tuote-esittelyiden avulla sekä Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssissa järjestettävässä peli-illassa 10.4.2013. Esittelyiden pohjalta yleisön on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan.

Yleisöäänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!


 

teknologiateollisuus tekes   TIEKE
ttl1  hamk vari  hameenlinna logo
 Tieto  innopark
 
digi fin
 Suomen-eOppimiskeskus rgb
keskiviikko, 13 maaliskuu 2013 11:36

Loppukilpailijat

eEemeli 2015

 

Pääsarjan loppukilpailijat

Kilpailun raati on valinnut ilmoittautuneiden joukosta neljä loppukilpailijaa. Kilpailun 5 000 euron pääpalkinnon voittaja julkistetaan 16.4.2015 ITK-konferenssissa.

Yleisöäänestys

Kilpailun voittajan valitsee ammattilaisraati, jonka puheenjohtajana toimii Lauri Järvilehto. Myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa finalisteista. Suosikkiasi pääset äänestämään osoitteessa http://bit.ly/eEemeli-äänestys. Yleisöäänestys päättyy 15.4.2015 klo 22.

 

Edubox
Flowbox Oy

KouluNomadi
Citynomadi Oy

Moomin Language School
Promentor Solutions Oy

Wonder Bunny Math
Fantastec Oy

 

Edubox
Flowbox Oy

Edubox on opetusvideokirjasto, jonka avulla voi opiskella ohjelmistojen, sovellusten ja päätelaitteiden käyttöä. Kaikki materiaali Eduboxissa on suomenkielistä. Videokirjastosta löytyy yli 100 ammattilaisten toteuttamaa kurssia. Videovälitteinen opetus mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman ympäristön, jossa aiheeseen voi syventyä ja palata milloin tahansa. Edubox toimii kaikilla yleisillä päätelaitteilla ilman erillisiä asennuksia tai lisäosia.


KouluNomadi
Citynomadi Oy

KouluNomadi vie lapset ulos luokkahuoneesta, aktivoi liikkeeseen myös oppiaineissa, joissa tavallisesti istutaan ja kuunnellaan. Opettaja voi tehdä oppilaille oppimispolkuja ja kokeita; sekä informatiivisia, vuorovaikutteisiä että pelillisiä kokonaisuuksia. Oppilaat voivat käyttää Wed-Tuunaria design learning -oppimisvälineenä. Ilmainen Nomadi sovellus kaikille mobiiliympäristöille mahdollistaa liikkumisen koulun tarjoamilla mobiililaitteilla tai BYOD-laitteilla.


Moomin Language School

Promentor Solutions Oy

Moomin Language School on kokonaisvaltainen kieltenoppimispalvelu lapsille ja päiväkodeille ympäri maailman. Autamme lapsia rakentamaan vahvan pohjan tulevaa kieltenoppimista varten, jotta heillä on hyvät eväät menestymiseen globaalissa maailmassa. Palvelussa on oppimispelejä neljälle vuodelle, verkkotyökalut edistymisen seurantaan ja lisäksi tuokioideoita lisämateriaaleineen. Oppimiskokemus ulottuu päiväkodeista kotiin asti. Vanhemmat voivat seurata etenemistä verkossa ja harjoitella mm. ääntämistä yhdessä lasten kanssa. Kielitaito kehittyy positiivisessa ja turvallisessa ilmapiirissä lapsen omassa tahdissa, Muumien kannustamana.


Wonder Bunny Math

Fantastec Oy

Wonder Bunny Math on visuaalisesti näyttävä ja pelimekaniikaltaan hauska matematiikan oppimispelisarja kouluille ja perheille. Wonder Bunny -pelit tekevät numeroiden ja laskutoimitusten oppimisesta hauskaa ja helppoa. Pelisarja pohjautuu joko Common Coreen tai paikalliseen opetussuunnitelmaan. Wonder Bunny Math -pelisarja sisältää useita maa- ja opetussuunnitelmakohtaisia versioita esikoulusta 3. luokkaan saakka. 

 

Pääsarjan raadin puheenjohtajana toimii
Lauri Järvilehto.

 
 

Yhteistyökumppanit

hamk vari   Omnia

otavanopistologo

  tekes-logo

teknologiateollisuus

  TIEKE 
tivia-logo    
tiistai, 05 tammikuu 2010 13:15

AAL-ohjelma (Ambient Assisted Living)

Ohjelman tavoitteena on vanhusten elämänlaadun parantaminen tietoteknistenratkaisujen  avulla ja ICT-sektorin vahvistaminen. Ohjelman ensimmäinen ehdotuspyyntö aukaistiin 2008. Ohjelman kokonaisbudjetti on 600 miljoonaa euroa, josta puolet tulee julkiselta ja puolet yksityiseltä sektorilta. Ohjelma on jäsenmaavetoinen ja jokainen maa päättää osallisuudestaan ohjelmassa (Suomi on mukana). Ohjelmasta on nyt julkaistu kaksi hakua ja siitä odotetaan aukeavan kolmas haku pian. Ensimmäinen haku keskittyi kroonisten sairauksien estämiseen ja hoitoon. Aiemmin 2009 avautunut toinen hakukierros taas etsi hankkeita jotka edistivät vanhusten sosiaalista kanssakäymistä.

Kolmannen ehdotuspyynnö teema tulee tiettävästi olemaan "Information solutions advancing independence and active participation of older persons in the self-service society". Toisin sanoen, rahoituksen kohteena tulee olemaan hankkeet jotka keskittyvät ICT-ratkaisuihin joilla edistetään vanhusten itsenäistä ja aktiivista osallistumista ns. itse-palveluyhteiskunnassa. Hankkeiden tulee helpottaa tiedonsaantia, edistää vanhusten ICT-taitoja, sekä motivaatiota ja luottoa kyseisiä palveluita kohtaan.

Tulevan ehdotuspyynnön peruskriteerit uskotaan olevan lähellä edeltäviä hakukriteereitä. Hankkeissa tulee olla kumppaneita vähintään kolmesta ohjelmaan osallistuvasta maasta. Konsortiossa tulee olla edustettuna vähintään yksi kaupallinen partneri ja yksi pk-yritys (nämä voivat olla sama), sekä vähintään yksi loppukäyttäjää edustava organisaatio. Muina partnereina voi olla mm. yliopistot ja tutkimusyksiköt. Ohjelmassa sovelletaan myös kansallisesti asetettuja kriteereitä joten suomalaisia osallistujia kehotetaan ottamaan yhteyttä kansalliseen yhteyspisteeseen.

Varsinainen ehdotuspyyntö  julkaistaan alla mainitulla sivustolla.

Ambient Assisted Living -ohjelma (AAL)

http://www.aal-europe.eu/

AAL:n kansalliset yhteyspisteet:

http://www.aal-europe.eu/aal-ncp

 

Lähde: www.southfinland.org

tiistai, 05 tammikuu 2010 14:49

Suomi ry -saaren avajaismarkkinat 14.1.2010

Sivistysliitto Kansalaisfoorumi on rakentanut suomalaisille järjestötoimijoille ja aktiivisille kansalaisille kohtaamispaikan Second Lifeen. Suomi ry -saarelle ovat tervetulleita kaikki järjestötoimijat ja kansalaistoiminnasta kiinnostuneet. Saari tarjoaa hyvät puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, tapaamisiin ja opiskeluun.

Suomi ry saaren avajaisia vietetään torstaina 14.1. klo 15.00-16.30.

Paikka: Speakers' Corner, Kansalaistori, Suomi ry

http://slurl.com/secondlife/Suomi%20ry/126/184/28

 

OHJELMA

 • Avaussanat: Aaro Harju (SL Citizen Thursday), pääsihteeri, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi
 • Kansalaisyhteiskunnan nykytila ja tulevaisuus: Sari Aalto-Matturi, neuvotteleva virkamies, Oikeusministeriön demokratian vastuualue
 • Hyperhuilusoolo: Koulutuspäällikkö Irma Syrén (SL Irma Flow), Sivistysliitto Kansalaisfoorumi
 • Tutkimustuloksia: Uusmediakouluttaja Päivi Svärd (SL Paivi Shippe)
 • Markkinaohjelmaa
 • Kiertokäyntejä, keilakisa, arpajaiset ja Freebie-tori
 • Arpajaisten ja keilakisan voittajien julkistaminen ja palkintojen jako. Sekä keilakisan, että arpajaisten palkinto voittajalle on 1.000 Linden dollaria
 • Ilotulitus

 

Tilaisuuden juontaa suunnittelija Riitta Liski (SL Iiris Mannonen), Sivistysliitto Kansalaisfoorumi. Kansalaisfoorumin opetushenkilöstö auttaa ja opastaa avajaisvieraita tarvittaessa.

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen järjestää yhdeksännen kerran eEemeli-kilpailun parhaasta e-oppimisen ratkaisusta ja parhaasta digitaalisen oppimisen Nuori kasvuhaluinen yritys -tittelistä. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä luomaan ja kehittämään uusia laadukkaita e-oppimisratkaisuja, sekä synnyttämään uusia hyviä käytänteitä ja menestystarinoita. Pääsarjan teemana on Paras Ratkaisu. Toista kertaa järjestettävä Nuori kasvuhaluinen yritys –sarja keskittyy alan yritysten liiketoiminnan tukemiseen.

Parhaaksi ratkaisuksi haemme digitaalisen oppimisen tuotetta, palveluja tai toimintatapaa, joka kehittää henkilön, henkilöstön, organisaation tai verkoston osaamista. Paras ratkaisu voi olla esimerkiksi yksittäinen oppimistuote, sosiaalisen median/avoimen toimintaympäristön ratkaisu, toimintakulttuurin muutosta edistävä ratkaisu, organisaatioiden sulautuvan oppimisen ratkaisu tai organisaation/verkoston koulutus-/tietämysjärjestelmä. Arvioinnin kriteereinä ovat mm. innovatiivisuus, kaupallinen hyödynnettävyys, käyttäjäkeskeisyys, helppokäyttöisyys, edelläkävijyys ja vaikuttavuus yhteisön toimintaan.

Toisen kerran järjestettävä eEemeli-kilpailun Nuori kasvuhaluinen yritys -sarja on tarkoitettu nuorten yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Sarja on kohdennettu digitaalisen oppimisen palveluja tuottaville nuorille (max. 5 vuotta toimineille) kasvuhaluisille yrityksille. Kilpailuun ilmoittautuneista yrityksistä valitaan potentiaalisimmat pitchaus-kouluun, jossa yritysten edustajat saavat ohjausta ja vinkkejä esittelypuheen valmistamiseen arviointiraadille. Kaikille osallistujille annetaan kirjallinen palaute toimittamastaan esitysmateriaalista parannusehdotuksineen. Nuori kasvuhaluinen yritys -kilpailun järjestää Hämeen Digibusiness-klusteriohjelma.

Pääsarjan arviointiraati palkitsee eEemeli 2010 -kilpailun voittajan rahapalkinnolla ja eEemeli-kiertopalkinnolla. Lisäksi yksi tai useampi kilpailutyö voidaan palkita kunniamaininnalla.Nuori kasvuhaluinen yritys -sarjan voittaja palkitaan kahden päivän mittaisella sparraussessiolla myöhemmin valittavan mentorin kanssa.

Viime vuoden parhaaksi e-oppimisen ratkaisuksi valittiin TeamingStream Oy:n tiimiytymis- ja johtamispeli NoviCraft, jota pelataan moninpelattavassa 3D-ympäristössä. Tutustu aineistoon: www.teamingstream.com

Yhteistyökumppanit: Teknologiateollisuus ry, Nordea, HAMK, Microsoft, Tietotekniikan Liitto ry, Nokia Oyj, Hämeenlinnan kaupunki, Innopark Oy ja Hämeen DIGIBUSINESS-klusteriohjelma. Nuori kasvuhaluinen yritys -kilpailun järjestetää Hämeen DIGIBUSINESS-klusteriohjelma.

Lisätiedot: eEemeli 2010

keskiviikko, 13 tammikuu 2010 08:51

CICERO Siltamat luentosarja alkaa ti 19.1.2010

Tutkimuksesta käytäntöön - Oppimistieteestä työssäosaamiseen

CICERO Learning -verkosto järjestää Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kanssa yhteistyössä avoimien oppimistilaisuuksien sarjan, jossa

 • esitellään oppimisen uusinta tutkimustietoa ja sen hyödyntämistä ja soveltamista käytännön työelämässä.
 • edistetään tiedon virtaa tutkimuksesta käytäntöön sekä tutkijoiden ja käytännön tekijöiden verkottumista.

Oppimistilaisuudet pidetään kerran kuukaudessa Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa (Auditorio 1, Siltavuorenpenger 10) klo 16.00-18.00.

Kussakin luento- ja keskustelutilaisuudessa käsitellään yhtä ajankohtaista oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvää teemaa sekä viimeisimmän tutkimuksen että käytännön sovellusten näkökulmasta.

Tutkimustiedon ja käytännön esimerkin jälkeen on soveltajan kommenttipuheenvuoro, jolla käynnistetään yleisön keskustelu siitä, miten tutkimuksen tietoa voitaisiin siirtää ja soveltaa käytännön työelämään entistä nopeammin ja laveammin.

Oppimistilaisuudet on tarkoitettu opiskelijoille, tutkijoille ja opettajille, HR-asiantuntijoille ja yritysjohdolle, konsulteille ja täydennyskoulutusasiantuntijoille.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja niihin on ilmainen pääsy. Luennot näytetään reaaliaikaisena verkossa sekä tallenteena jälkeenpäin.

http://www.cicero.fi/sivut2/events_CICERO_Campus_Siltamat2010.html

 

keskiviikko, 13 tammikuu 2010 13:01

EU-tiedote: Partnerihaku

Norrköpingin kunta Ruotsissa etsii partnereita Europe fo Citizens -projektiin. Projektin tavoitteena on vastata terveys- ja hyvinvointisektorilta nouseviin osaamistarpeisiin. Projekti pyrkii mm. tiivistämään koulutuksen ja työmarkkinoiden välistä yhteyttä, edistämään toimijoiden välistä vuoropuhelua sekä löytämään uusia innovatiivisia yhteistoiminnan muotoja.

Projektilla pyritään:

 • nostamaan koulutuksen tasoa
 • löytämään keinoja, joilla vastata työmarkkinoiden tarpeeseen tulevaisuudessa - tehokkaasti ja edullisesti
 • määrittelemään laatukriteerit, jotka vastaavat asiakkaan tarpeita
 • varmistamaan työssäkäyvien mahdollisuudet kouluttautua
 • tunnustamaan elinikäisen oppimisen kautta hankittu ammatillinen osaaminen
 • parantamaan palvelujen laatua

Mahdolliset projektikumppanit voivat olla:

 • Koulutuksen järjestäjiä
 • Terveys-ja hoivapalvelujen tarjoajia: työnantajia, kansalaisjärjestöjä, vapaaehtoistoimijoita

Projektihakemukset tulee jättää helmikuun 2010 loppuun mennessä.

 

Pikaiset yhteydenotot:

Inga-Lill Felizia

Puh: 0046 (0)1115 21 83

Sposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lähde: www.southfinland.org

keskiviikko, 13 tammikuu 2010 13:06

Sosiaalisen median taitajat pohjoisen pikajunassa

Innovaatiojunassa kokeillaan kuinka hyvin sosiaalisen median keinot sopivat organisoitumiseen, tapahtumien järjestämiseen sekä tiedon välittämiseen ja ongelmanratkaisuun. Oulu on valittu matkan päämääräksi sekä kaupungin teknologisen että sosiaalisen edelläkävijyyden vuoksi.

Idea innovaatiojunan toteuttamiseen syntyi verkkokeskusteluissa Qaiku-sivustolla viime syksynä. Keskustelusivustolla järjestäytynyt 50 hengen ryhmä matkustaa keskiviikkona Helsingistä Ouluun ja takaisin. Junamatkan ja siihen liittyvän yhteistyön ja viestinnän tavoitteena on Suomen avoimen innovaatio- ja informaatioyhteiskunnan vahvistaminen sosiaalisen median keinoin.

Oulussa on tarkoitus tutustua kaupungin avoimiin kehittämismalleihin, kuten lähiödemokratian välineisiin sekä edistyksellisiin mobiilipalveluihin.

Innovaatiojuna on kokeilu

Junamatka on varattu ennen kaikkea tutustumiseen ja verkostoitumiseen. Matkan aikana osallistujat ratkovat sponsoriyritysten asettamia ”pähkinöitä” ja koettavat löytää niihin sellaisia ratkaisuja, joita yritykset eivät itse olisi tulleet ajatelleeksi.

Oulu on valittu matkan päämääräksi sekä kaupungin teknologisen ja sosiaalisen edelläkävijyyden vuoksi että sopivan välimatkan takia – suurin osa osallistujista on pääkaupunkiseudulta.

Matkaa voi seurata verkkoon tuotettavan teksti-, kuva- ja videomateriaalin avulla.

Innovaatiojunan sponsorit ovat VR, Sitran Maamerkit-ohjelma, Maa- ja metsätalousministeriön metsäosasto, Dazzle Oy, Otavan Opisto, Vilkas Group Oy ja Teknologiakeskus Innopark Ltd.

Lähde: www.yle.fi

Sivu 1 / 23