eEemeli-kilpailun e-kirjain, jonka ympärillä teksti paras suomalainen digitaalinen oppimisratkaisu

eEemeli-raati

Kilpailun tuomaristona ja arviointiraatina toimii alan asiantuntijoita niin yritysten kuin julkisen sektorin pedagogiikan, koulutuksen sekä oppimisteknologian alueelta.

Hanna Niemi-Hugaerts

Hanna Niemi-Hugaerts valokuvassa, portaikon kaiteeseen nojaamassa.

eEemeli 2021 -kilpailun arviointiraadin puheenjohtajana toimii TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts.

Hanna Niemi-Hugaertsin kuva: Sami Mannerheimo

TIEKEssä on tehty pitkään töitä osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja kehittämisen saralla, joten näitä kulmia pyrin tuomaan esiin myös raadissa. Työurallani olen toiminut niin julkisen kuin yksityisen sektorin organisaatioissa, joissa on voinut vaikuttaa teknologia-alan kehitykseen ja digitalisaation hyödyntämiseen yhteiskunnan eri osa-alueilla. Ennen TIEKEä olen työskennellyt viimeiset kahdeksan vuotta digitalisaation, älykaupunkikehityksen ja datatalouden parissa Forum Virium Helsingissä. Sitä ennen olen tehnyt töitä mm. Ilmatieteen laitoksella ja Franticissa. Työurani konseptisuunnittelijana aloittaneena rakastan hyvin mietittyjä ja toteutettuja konsepteja. Digipalveluilta odotan käyttäjälähtöisyyden ja hyvän käyttökokemuksen lisäksi monipuolista ulkopuolisten datalähteiden sekä käyttäjädatan hyödyntämistä, joten niitä odotan nykyaikaisilta oppimisratkaisuiltakin.

Jaana Kullaslahti

korkeakoulupedagogiikan asiantuntija, HAMK EDU

Profiilikuva Jaana Kullaslahti

Korkeakoulupedagogiikka ja opetuksen digitaalisuuden kehittäminen on ollut yksi keskeinen osa-alue, jonka parissa olen tutkimus- ja kehittämishankkeissa työskennellyt viimeiset vuosikymmenet. Erityisesti minua kiinnostaa opettajien digipedagogisen osaamisen sekä verkkototeutusten kehittäminen ja tätä koskevaa tutkimus- ja kehittämistyötä teen edelleenkin sekä omassa korkeakoulussa että valtakunnallisissa projekteissa.

Taru Kekkonen

pedagoginen päällikkö, Omnia

Profiilikuva Taru Kekkonen

Olen uskonut verkko-oppimisen mahdollisuuksiin jo viime vuosituhannella. Minulla on siksi jo 24 vuotta kokemusta verkko-oppimisen ja digitaalisen oppimisen kehittämisestä ja toteuttamisesta mm. opettajan, ohjaajan, asiantuntijan, verkkokoulutuspäällikön ja rehtorin näkökulmista. Tuon raatiin erityisesti pedagogista näkemystä ja pyrin arvioimaan kilpailutöitä oppijan silmin, korvin ja tuntemuksin. Oppimisen tukeminen on aina innostavaa, olipa kyse sitten yksilön tai yhteisön oppimisesta.  

Matias Silvan

Director of Business Development, Public sector, Dustin Finland Oy

Menee enemmän kaupalliselle puolelle näkemys ja tuon raatiin sitä näkemystä ennemmin kuin olisin pedagogiikan asiantuntija. Eli miten ratkaisu on myytävissä kouluille. Mutta toki tässä on 15 vuoden kokemus julkishallinnon myynnistä, niin myyjän kuin myyntijohtajan tehtävässä. Paljon myös eri ratkaisuja nähnyt miten käytännössä otettu käyttöön opetuksessa joten siltäkin kantilta löytyy näkemystä. Nykytyötehtävään kuuluu Dustinilla myös IT Koulussa -lehden tuotenostot ja muutenkin kilpailutukset tähän liittyen, joten koitan pysyä hyvin perässä ja seurata, mitä ratkaisuja tulee ja sopii asiakaskuntaan.

Mitä muuta haluat itsestäsi kerrottavan raadin esittelyssä? 

Olen isä kahdelle nuorelle pojalle, 4v joka on tarhassa ja 8v joka toisella luokalla. Joten varsinkin toisella luokalla jo erilaiset digitaaliset oppimispelit ym käytössä ja sitäkin kautta hieman käytännön kokemuksia ja ehkä koekaniinina jos kilpailuun mukaan ratkaisuja jotka tarkoitettu tälle kohderyhmälle.

Tarmo Toikkanen

Suomen eOppimiskeskuksen hallituksen varapuheenjohtaja

Olen toiminut oppimisen teknologian ja kehittämisen parissa jo pari vuosikymmentä ohjelmistokehittäjänä, design-tutkijana, oppimisen kehittäjänä, opettajankouluttajana, konsulttina ja startup-yrittäjänä. Pyrin tuomaan raadin toimintaan kaukonäköisyyttä sekä laajentamaan horisonttia Suomen rajojen ulkopuolelle.

Tällä hetkellä toimin Suomen Koodikoulussa edistämässä ohjelmoinnin luovaa opettamista maailmalla. Lisäksi vedän Suomen avoimen tiedon järjestöjä eli Open Knowledge Finland ry:tä sekä Creative Commons Suomea.