Uuden jäsenen edut

Tervetuloa Suomen eOppimiskeskus ry:n jäseneksi!

Tälle sivulle olemme koonneet poimintoja jäseneduistamme sekä julkaisuistamme.

Jäsensovellus

Jäsensovelluksemme tuo tuoreimmat tiedotteemme, tapahtumakalenterin sekä jäsenkortin puhelimeesi. Sovellus löytyy Google Play sekä App Store -sovelluskaupoista. SeOppi-sovelluksen kautta pääset myös muokkaamaan jäsentietojasi.

Voit muokata jäsentietojasi myös osoitteessa jasen.eoppimiskeskus.fi.

Tutorselvitykset

Opintopiirin ohjaamisen ABC

Opintopiirin ohjaamisen ABC -aineisto johdattelee opintopiirien ohjaamisen maailmaan. Materiaalit ja sisällöt on kehitetty osana Erasmus+-rahoitteista Learning circles in Libraries -projektia. Materiaalit ovat kaikille avoimia ja vapaasti käytettävissä.

Koosteet etäopetuksen ja etätyön tueksi

Oppimisanalytiikan askeleet koulussa

Oppimisanalytiikan askeleet kouluissa -julkaisun kansi
Oppimisanalytiikan askeleet kouluissa – Leena Vainio, Poluttamo-hanke, 2018

Tässä raportissa selvitetään:

  1. mistä lähtökohdista oppimisanalytiikkaa oppilaitoksissa kehitetään
  2. muutaman esimerkin kautta, miten oppimisanalytiikkaa hyödynnetään yleissivistävässä ja ammatillisessa koulutuksessa tällä hetkellä,
  3. millaisia työkaluja eri tekniset oppimisympäristöt ja erilliset oppimisanalytiikkaohjelmat tarjoavat analytiikan tekemiseen
  4. millaisia haasteita liittyy työkaluihin ja niiden käyttöönottoon ja kehittämiseen
  5. mikä olisi optimitilanne oppimisanalytiikan käyttöönotolle.

Raportin vuonna 2020 päivitetyt caset löydät oppimisanalytiikkaverkoston sivuilta.

Osallistamisen käsikirja

Osallistamisen käsikirjan kansi

Osallistamisen käsikirja avaa verkostomaisen yhteistyön malleja ja toimintatapoja. Kirjasta löydät osallistumisen ideologian pohdinnan rinnalle käytännön vinkkejä erilaisten toimijoiden ideoiden, osaamisten, valmiuksien ja taitojen tehokkaaseen hyödyntämiseen ja käyttöön yhteisesti sovittujen tavoitteiden toteuttamiseksi.

Osallistamisen käsikirja – Ari-Matti Auvinen ja Piia Keihäs, AVO-hanke, 2015

Oivalluksia oppimiseen

Oppimisen ja koulutuksen tavat ja ympäristöt ovat muutoksessa. Tarvitsemme uusia näkökulmia ja oivalluksia opetuksen kehittämiseen sekä rohkeutta toteuttaa niitä.

Tämä työkirja on suunnattu opetuksen kehittäjille, opettajille ja ohjaajille, kouluttajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Työkirjan tavoite on toimia keskustelun avaajana ja ajatusten herättelijänä. Työkirja perustuu John Whitbyn GROW-malliin, jossa ensin asetetaan tavoite (Goal), sitten tunnistetaan nykytila (Reality), jonka jälkeen punnitaan vaihtoehdot (Options) ja lopuksi tehdään yhteenveto (Wrap-up / Will). Työkirjassa on keskustelun avaukseen tarkoitettuja kuvia sekä kuvien kääntöpuolella niihin liittyviä kysymyksiä pohdittavaksi. Kortteja voi käyttää yksittäin tai kokonaisuutena. Työkirjan tehtäviä voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Oivalluksia oppimiseen – työkirja opetuksen parissa työskenteleville