Ilmoittautuminen käynnissä

Näihin tapahtumiin ja koulutuksiin voit ilmoittautua juuri nyt:


Samassa verkossa – opintopiiristä oppia hybridiopetukseen -koulutuksessa on neljä kokonaisuutta:

  1. Onnistunut hybridiopetus
  2. Tietosuoja ja tietoturva haltuun
  3. Saavutettavuus tutuksi
  4. Hyvän mielen koulu

Koulutus on suunnattu perusopetuksen sekä lukio- ja ammatillisen koulutuksen opettajille ja vapaan sivistystyön toimijoille.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä 11.10. saakka.

Lisätietoja: https://eoppimiskeskus.fi/projekti/samassa-verkossa/


Kuvakaappaus Tiedostatukea.fi-sivustolta. Kuvassa otsikko Oppimisanalytiikka vaikuttaa ja teksti Ymmärrä oppimisdataa ja valjasta se päivittäiseen käyttöösi koulutuksessa. Suosittu oppimisanalytiikkakoulutus on saanut jatkoa. Seuraava toteutus käynnistyy syksyllä 2022.

Oppimisesta kertyy valtava määrä tietoa erilaisiin digitaalisiin ympäristöihin, mutta miten tietoa voi hyödyntää oppimista edistävällä tavalla? Minkälainen tieto on käyttökelpoista? Miten dataa pitäisi tulkita? Entä minkälaisiin toimenpiteisiin ryhtyä? Näihin kysymyksiin pureudutaan Tiedosta tukea oppimiseen ja pedagogiseen johtamiseen -koulutuksessa!

Ilmoittaudu syksyn 2022 koulutukseen 9.10.2022 mennessä.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen täydennyskoulutusta ja kohderyhmään kuuluville osallistujille maksutonta.

Lisätietoja: https://tiedostatukea.fi/


SeOppiTunti: Tutkiva toiminta varhaiskasvatuksessa: Leikin kautta oivallukseen
13.10.2022 klo 14-15 verkossa

Tiedekasvatuksen keskiössä on ihmettely ja kysymysten esittäminen.

Jos sinulla on lähipiirissäsi pieni lapsi, olet ehkä jo huomannut että hän on mestari kehittämään leikkejä sekä kysymään kysymyksiä. Mutta oletko koskaan ajatellut, että nämä kaksi lapselle luontaista toimintaa ovat avaimia oivalluksiin myös tiedekasvatuksessa?

Suomalainen Kide Science on kehittänyt tutkivaan oppimiseen pohjautuvan leikillisen tiedekasvatusmenetelmän, joka on palkittu useasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Tule sinäkin kuuntelemaan millaista on suomalainen lasten tiedekasvatus parhaimmillaan ja miten tästä opettajien usein hankalaksi kokemasta aiheesta on kasvanut menestystarina.

Mukana keskustelemassa Jenni Vartiainen Kide Sciencelta, Jouni Kangasniemi Education Finland -ohjelmasta sekä Titta Mantila ja Sanja Mursu Oppiva Invest Oystä.

Kide Science voitti vuonna 2022 ensimmäistä kertaa järjestetyn Education Finland Award -palkinnon. Education Finland Award palkinnolla nostettiin esiin suomalaisia kansainvälisille markkinoille tähtääviä sekä siellä jo menestyviä tuotteita ja konsepteja.

Lisätietoja: https://eoppimiskeskus.fi/seoppitunti/


Onko sinulla työn alla oppimateriaalin tuottaminen tai päivittäminen? Järjestämme keväällä 2023 avointen oppimateriaalien sisällöntuottajan mestarikurssin, jolla käsitellään viittä sisällöntuotantoa tukevaa teemaa:

  1. oppimateriaalin tuotantoprosessi,
  2. tekijänoikeudet,
  3. Creative commons -lisenssit ja avoin julkaiseminen,
  4. olemassa olevien aineistojen remiksaus sekä
  5. pedagoginen ja tekninen saavutettavuus.

Mestarikurssi on tarkoitettu työpareille, -ryhmille sekä itsenäisille tekijöille. Kohderyhmänä erityisesti ammatillisen sekä vapaan sivistystyön opetushenkilöstö.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Lisätietoja: https://eoppimiskeskus.fi/projekti/avoin-oppimateriaali-mestarikurssi/