Ilmoittautuminen käynnissä

Näihin tapahtumiin ja koulutuksiin voit ilmoittautua juuri nyt:


Avoin oppimateriaali -mestarikurssi -teksti, vierellä pino kirjoja.

Onko sinulla työn alla oppimateriaalin tuottaminen tai päivittäminen? Mietityttääkö materiaalin avoin jakaminen tai aineiston saavutettavuus?

Järjestämme syksyllä 2023 avointen oppimateriaalien sisällöntuottajan mestarikurssin, jolla käsitellään viittä sisällöntuotantoa tukevaa teemaa: oppimateriaalin tuotantoprosessi, tekijänoikeudet, Creative commons -lisenssit ja avoin julkaiseminen sekä pedagoginen ja tekninen saavutettavuus.

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta. Voit osallistua myös yksittäisiin webinaareihin!


Etäopetuksen päivä 3.11.2023 – Call for papers

Etäopetuksen päivä on Kvs-säätiön Etäkoulu Kulkurin sekä eOppimiskeskuksen järjestämä kaikille avoin Sivistyskulman verkkotapahtuma. Tänä vuonna tapahtuman teemana on tekoäly.

Tapahtuma toteutetaan Zoom-alustalla perjantaina 3.11.2023 klo 9.30 – n. 15.30. Esitysehdotusten haku on käynnissä 22.9.2023 saakka.


Haluatko vahvistaa arviointiosaamistasi ja saada uusia työtapoja arviointityöhön?

Opetushallitus on julkaissut uudet kuudennen luokan arviointikriteerit, jotka astuvat voimaan syksyllä 2023. Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa -koulutus tarjoaa monipuolisia työtapoja, joiden avulla voit kehittää arviointiosaamistasi näiden uusien lukuvuosiarvioinnin kriteerien mukaisesti. Koulutuksessa yhdistetään kriteerien hyödyntäminen erilaisiin työtapoihin ja digitaalisiin menetelmiin, jotta arviointityö helpottuu ja oppilaiden yhdenvertainen asema vahvistuu.

Koulutuksessa syvennymme tarkemmin lukuvuosiarvioinnin kriteereihin, opettajalta vaadittavaan arviointiosaamiseen, oppimisanalytiikkaan ja tietojen analysointiin. Kiinnitämme erityistä huomiota kehittyvien taitojen vaikuttavuuteen ja tarjoamme tapoja integroida nämä taidot osaksi oman työyhteisön toimintaa.

Koulutus on osallistujille maksutonta, Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta. Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat alakoulun opettajat.