2011

 

  

worddive

Vuoden 2011 paras e-oppimisratkaisu
  
  
Suomen eOppimiskeskuksen järjestämän eEemeli 2011 -laatukilpailun voittaja julkistettiin Hämeenlinnassa ITK'11 – konferenssin yhteydessä järjestetyssä eEemeli-gaalaillassa torstaina 7.4.2011. Kymmenettä kertaa järjestetyn kilpailun teemana oli "Paras Ratkaisu". Vuoden parhaaksi e-oppimisratkaisuksi valittiin Voctrainer Oy:n WordDive. Voittaja palkittiin rahapalkinnolla sekä eEemeli-patsaalla. Kunniamaininnalla kilpailussa palkittiin Creanex Oy:n Virtuaaliympäristö työkoneiden koulutukseen.
  
Juhlavuoden kunniaksi kilpailussa valittiin myös lehdistön ja yleisön suosikit. Lehdistön suosikiksi valittiin Flow Factory Oy:n Pelitehdas. Tekstiviestiäänestyksenä toteutetun yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Viope Solutions Oy:n Viope Python noin kolmasosalla kokonaisäänimäärästä.
  

 

  

eEemeli 2011 -loppukilpailijat

  

gemilo social Creanex Oy  eoppiminen
worddive viope
eyippee vesikoulu pelitehdas

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Työkoneiden koulutuksen virtuaaliympäristö

Raadin kunniamaininta

Virtuaaliympäristö työkoneiden koulutukseen on Creanex Oy:n toteuttama tuote- ja palvelukokonaisuus, joka mahdollistaa erityyppisten liikkuvien työkoneiden simulaattoritoteutukset. Tarkan simuloinnin ja visualisoinnin lisäksi mukana voi olla koneiden aidot hallintalaitteet ja ohjausjärjestelmä. Koulutuksen suunnittelua ja hallintaa helpottaa erillinen SimTrainer -ohjelmisto, jonka avulla suuretkin opetuskokonaisuudet voidaan pilkkoa sopivan kokoisiin oppitunteihin ja ohjata opetusta eri harjoitusteemojen kautta.

  

Arviointiraadin kommentit: 

Elämyksellinen oppimisympäristö, jonka taidokas simulointi yhdessä aitojen hallintalaitteiden kanssa mahdollistaa erinomaiset oppimistulokset. Oman oppimisen graafinen seuranta motivoi osaamisen jatkuvaan parantamiseen. Yritys on onnistunut liittoutumaan laitevalmistajien kanssa ja saavuttanut näin aidosti kansainvälistä liiketoimintapotentiaalia. Creanexin virtuaaliympäristön vaikuttavuus oppimistuloksiin on merkittävä.

  

Lisätietoja: Esittelyvideoita YouTubessa

Yrityksen www-osoite: Creanex.com


 

 

Pelitehdas

Lehdistön suosikki

Pelitehdas on palvelu, jossa oppilaat voivat suunnitella ja kehittää pelejä ilman ohjelmointia. Pelitehdas koostuu pelieditorista, pelikirjastosta (editorilla tuotetut pelit), palkintojärjestelmästä ja opettajille suunnatusta yhteisöllisestä ideapankista. Pelitehtaan pelieditorilla peli syntyy helposti melkein keneltä tahansa. Oppilaat voivat julkaista yksin tai ryhmissä kehittämiään pelejä toisten oppilaiden ja opettajien pelattavaksi. Pelitehdas tarjoaa siis puitteet oppia asioita kehittämällä pelejä ja toisaalta pelaamalla ja analysoimalla muiden oppilaiden tuottamia pelejä.

 

Lehdistön perustelut valinnalle:

 Sovellus poistaa pelien kehittämisestä ja ohjelmoinnista turhan mystiikan nuorten silmissä. Se muistuttaa, että tärkeintä uuden luomisessa on aina idea ja tarina. Pelitehdas madaltaa osaltaan kynnystä hypätä alalle, joka on tuoreen markkinakehityksenkin valossa suomalaiselle osaamiselle suuri mahdollisuus.

Idea tuo pelaamiseen uusia sosiaalisia ja luovuutta kehittäviä ulottuvuuksia. Pelaaminen – ja pelien kehittäminen – on oiva tapa opetella pelisääntöjä, suurten kokonaisuuksien hahmottamista, muiden käyttäytymisen ennakointia ja yhdessä toimimista. Suunnittelemalla peliä oppii samalla kuin huomaamatta pelin aihepiiristä. Pelitehdas ei rajoita aihealueita; hyvä idea toimii niin englannin kielessä kuin biologiassakin.

 

Lisätietoja: http://pelikoulu.fi/

Yrityksen www.osoite: FlowFactory.fi


 

 

Gemilo Social

Gemilo Social on Gemilo Oy:n kehittämä sosiaalisen median julkaisualusta, joka on rakennettu asiakaslähtöisesti helpottamaan sisältöjen jakamista, verkostoitumista ja yhdessä työskentelyä. Se auttaa organisaatiota erityisesti viestinnässä. Kätevät ominaisuudet mahdollistavat myös osaamisen sekä tietämyksen hallinnan aiempaa paremmin. Se soveltuu sekä intranetiksi että ekstranetiksi.
Socialiin kirjaudutaan verkon yli käyttäjätunnuksella ja salasanalla, ja se toimii useilla eri selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Safari ja Chrome). Palvelu ei vaadi asennuksia tai erityistä teknistä osaamista tilaajalta tai käyttäjiltään.

Yrityksen www-osoite: Gemilosocial.fi


 

 

eOppiminen.fi

eOppiminen.fi on kaikille toimijoille avoin sähköinen toimintaympäristö Suomen oppilaitoksille. Palvelu on niin sanottu roolipohjainen 'Single Point of Access' – palvelu. Se yhdistää sosiaalisen median ja portaali- ja intranet-mallit personoituihin työskentelytiloihin ja oppimisympäristöihin. Erillisten saarekkeiden sijaan palvelu tarjoaa yhtenäisen, monikielisen ja monikulttuurisuutta tukevan sähköisen työpöydän - henkilön verkkoidentiteettiin perustuvan toimintaympäristön. Opettajan työtä tukeva palvelu mahdollistaa vuorovaikutteisen ja henkilökohtaistetun oppimisen verkossa - ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Lisätietoja: eOppiminen.fi

Yrityksen www-osoite: Neoxen.com


 

 

Vesikoulu | Vattenskolan

Vesikoulu on ilmainen ja kaikille avoin selainpohjainen opetusmateriaali juomavedestä ja jätevedestä. Vaikka Suomessa ei kärsitä vesipulasta, haluamme kertoa lapsille, ettei puhdas hanavetemme eikä jätevesiemme tehokas puhdistus ole itsestäänselvyys, vaan se on kovan työn takana. Vesikoulu kasvattaa vastuullisia lapsia ja nuoria, jotka arvostavat yhtä elämän tärkeintä asiaa: puhdasta vettä. Tuotteessa on myös opettajille lisämateriaalia, jota voidaan käyttää osana opetusta esim. matematiikan, biologian, fysiikan ja historian tunneilla.

Lisätietoja: Vesikoulu.fiVattenskolan.fi

Yrityksen www-osoite: Vesi-Instituutti.fi


 

 

Viope Python

Yleisön suosikki

Viope Python on kehitetty yhteistyössä Viope Solutions Oy:n, WSOYPro/Docendon ja Lappeenrannan yliopiston kanssa. Uudella toimintatavalla aikaansaatu konsepti tuotti opettamisen ja oppimisen työkalun, jossa yhdistyvät fyysisen ja sähköisen sisältömateriaali älykkääseen automaattiseen palautteeseen ja sitä tukevaan tukipalveluun. Muodostunut tuotekokonaisuus on kaupallistettu oppilaitoksille, yrityksille kuin kuluttajillekin. Kuluttajatuotteena on kaupallistettu kirja+kurssi+tutorpalvelu. (Sähköinen kurssi ja kirja saatavilla ja käytettävissä myös itsenäisinä tuotteina.) Yhdistelmätuote myy myös yrityksille. Oppilaitoksille suunnattuna Viope Python on tuotteistettu blended-learning työkaluksi. Lukuisat oppilaitokset käyttävät tuotetta lähiopetuksen ohjauksessa ja selkeänä osana opetuskokonaisuutta. Joidenkin oppilaitosasiakkaiden käytössä Viope Python toimii myös itseopiskelukurssina.

Yrityksen www-sivut: Viope.fi


 

 

WordDive

VOITTAJA

Vuoden 2011 paras ratkaisu

WordDivella opit uuden kielen mukavasti ja tehokkaasti. Kuvia ja opiskeltavan kielen vihjeitä käyttäen sinulle luodaan mielikuva, johon opittava asia sidotaan. Näin opit uutta kieltä suoraan, ja etenet nopeasti kohti ajattelemista uudella kielellä sen sijaan, että opiskelisit perinteisesti äidinkielen kautta.

Kertaaminen tapahtuu automaattisesti sinun oppimisesi kannalta parhaalla tavalla. Hyvin osaamiasi asioita ei kerrata turhaan ja erityistä huomiota vaativat asiat toistuvat usein.

 

Palvelu on parhaimmillaan eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasoilla A2-B2 eli siitä, kun olet päässyt alkuun uuden kielen kanssa (A2), suhteellisen sujuvaan kielitaitoon (B2) asti.

Palvelun etenemisnopeus säätyy automaattisesti juuri sinulle sopivaksi myös päätasolla. Jos opit nopeasti, aktiivisesti opiskeltavan aineiston määrää kasvatetaan. Jos taas kaipaat enemmän kertausta, painopiste siirtyy automaattisesti siihen suuntaan.

 

Arviointiraadin kommentit:

WordDive on helppokäyttöinen ja motivoiva alusta itsenäiseen kieltenopiskeluun. Oman oppimisen graafinen seuraaminen kannustaa oppimaan ja ohjelma adaptoituu oppijan kehityksen mukaan. WordDive on pedagogisesti mietitty kokonaisuus, jossa hyödynnetään multimodaalista assosiaatiota eli monia aisteja. Monipuoliset aihekategoriat sopivat laajan kohderyhmän tarpeisiin. Sivuston elämyksellisyys ja selkeä, raikas ilme vievät mukanaan.

Valitut kielet lisäävät markkinapotentiaalia ja käyttäjiä onkin tällä hetkellä jo yli 50 maassa. Edullinen hinnoittelu takaa laajan käyttäjäkunnan. Yrityksen strategiset valinnat liiketoiminnan pohjaksi vaikuttavat onnistuneilta. Raati toivoi jatkossa yrityksen panostavan mobiilisovelluksen tuottamiseen kieltenopiskeluun.

 

Lisätietoja: WordDive.com


 

 

 
 

 

eYippee! - monimediaoppimateriaali

eYippee! vastaa englannin opetuksen uusiin haasteisiin. Monipuolinen, tekniikan käyttöön ja verkko-oppimiseen ja -opettamiseen innostava monimediaoppimateriaali, joka sisältää jokaiselle tunnille valmiit sähköiset opettajan esitysmateriaalit ja tekee cd-levyn käytön tuntitilanteessa tarpeettomaksi. Materiaali säästää opettajan aikaa tuntitilanteessa oppilaiden yksilölliseen ohjaukseen ja madaltaa kynnystä tietotekniikan opetuskäyttöön. Yippee! tekee oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Sarjaan kuuluu oppilaan verkkotehtävät (pitkälle viety koonta suoritustietoineen arvioinnin tueksi), kattava opettajan esitysmateriaali, muokattavat tietokantakokeet ja tulostettavaa lisämateriaalia.

Opetusmateriaaliesimerkki: http://static.wsoypro.fi/demot/2011/yippee3/index.html

Muokattavat kokeet -esimerkki: http://static.wsoypro.fi/demot/yippee3demo/koe/index.html

Oppilaan verkkotehtävät -esimerkki: http://static.wsoypro.fi/demot/2011/yippee3/oppilas/index.html

Yrityksen www-osoite: WSOYpro.fi


 

 

Luettu 6051 kertaa Viimeksi muokattu keskiviikko, 20 helmikuu 2013 08:41